HŰHA

Összeomlott a gyásztól Pataky Attila

Az egész országot megrázta, amikor 1993. július 10-én motorbalesetben elhunyt Kun Péter, Kunos.
  • Szerző: Ripost

Az EDDA gitárosának sírjához mai napig kijárnak az együttes rajongói. Pataky Attila huszonöt év után is tisztán emlékszik arra a pillanatra, amikor megtudta,  mekkora tragédia történt.

Az énekes szerint Kun Péter volt az egyetlen olyan zenész, akit mindenki szeretett, akinek nem voltak haragosai. Az EDDA frontembere fogadott fiaként szerette, mérhetetlen fájdalmat érzett, amikor megtudta, hogy harmadik „fia” meghalt.

Életem mélypontja volt, nagyon nehéz volt kiszakadni abból a fájdalomszakadékból

– mondta nagyot sóhajtva a legendás énekes. – Hatalmas űrt hagyott maga után, nekem akkor az is megfordult a fejemben, hogy akkor legyen az EDDA-nak vége, vagy legalább egy évre vonuljunk vissza. Én biztos voltam benne, hogy egy darabig nem akarok énekelni. Nem tudtam nélküle elképzelni az együttest. De a rajongók nem hagyták, és szerintük Kunos sem szerette volna, ha befejezzük. Én akkor gyertyát gyújtottam, meditáltam, és valahogy az jött le, hogy folytassátok, csináljátok. Rengetegen voltak a temetésén, és még napokkal, hetekkel később is jöttek a rajongók a házam elé, de olyan sokan, hogy akadályozták a forgalmat. Végül rendőri segítséget kellett kérni.”

 

Hogy mit mesélt még Pataky Attila a végzetes hajnalról, azt elolvashatod a %% napilap pénteki számában. Keresd az újságárusoknál!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?