HŰHA

Oscar-esélyes a legújabb magyar animációs thriller

A Ruben Brandt, a gyûjtő címû film immár rajta van a 25-ös Oscar-listán a Legjobb Egészestés Animáció kategóriában.
  • Szerző: Ripost

Jó hangulatú díszbemutató keretein belül tekinthette meg a közönség szerda este a legújabb magyar animációs filmet. A Ruben Brandt, A Gyűjtő című sikerprodukcióra a napokban a külföldi szakemberek is felfigyeltek: a film rajta van a legjobb 25 film Oscar-listáján, a Legjobb Egészestés Animáció kategóriában.

A díszbemutatón részt vett Andy Vajna filmügyi kormánybiztos is, aki bízik a magyar sikerben.

"Az első huszonötben már bent vagyunk, most abban bízunk, hogy bekerülünk a legjobb öt közé. Nagyon eltér ez a megszokott animációs filmektől, igazán megragadja az emberek fantáziáját. Nem szokványos dolog az, hogy egy thrillert animációs filmként jelenítenek meg a vásznon. Véleményem szerint ez a mű eredeti, szellemes, jól van elkészítve és a rajzok tele vannak fantáziával. Bízom benne, hogy aki ezt választja, elégedetten távozik majd a moziból" - mondta el a %%-nak a világhírű producer. 

Kurdy-Fehér János producer is örül a nemzetközi sikernek.

„Ez a film alapvetően két jelentésréteggel rendelkezik. Lehet úgy nézni, mint egy akció-thrillert, mert jó verdák, sok üldözés, meg gyönyörű csajok vannak benne, viszont a második részben rengeteg utalás van a művészeteke, nagyon sok műalkotást lehet látni. Idén májusban lettünk kész vele, és nyáron mutattuk be a Locarnói Nemzetközi Filmfesztiválon, ezek után pedig a Sony Pictures Classics meg is vásárolta az amerikai forgalmazási jogait az alkotásnak” – fogalmazott Kurdy-Fehér.

A nagyközönség november 15-étől tekintheti meg a különleges és fordulatokkal teli filmet a hazai mozikban.

És ezeket olvastad már?