HŰHA

Óriási magyar siker: hatalmas elismerést kapott a rendezőnő a rangos fesztiválon

Kivételes elismerést kapott Mészáros Márta a rangos fesztiválon.
  • Szerző: Ripost

Mészáros Márta hatalmas elismerést kapott a rangos fesztiválon. A Berlinale minden évben nagy eseménynek számít, nagy szó tehát, hogy külön minifesztivál keretében a rendezőnő három alkotását is műsorra tűzték.

Ez a megtiszteltetés már önmagában is hatalmas, de ráadásul egekig is magasztalták Örökbefogadás című filmjét, melyet 1975-ben készített, és melyet most felújított változatban vetítettek le.

"A film teljesen örökérvényű, semmit sem szépít meg. Sőt, kifejezetten árnyalt. Bár a nők között sokféle verseny zajlik, a film a fejlődésről szól, az összetartozás érzésének és a bizalomnak az erősödéséről" - mondta el a német film nagyasszonyának is nevezett Hanna Schygulla, aki valódi mesterműnek nevezte az alkotást. Ennél nagyobb elismerés kevés érhet egy filmet, mely több, mint 40 éve született meg, és melyért Mészáros Márta Arany Medve díjat kapott, méghozzá elsőként a női rendezők közül a fesztivál történetében.

A híres fesztivál a cannes-i és a velencei fesztivál mellett a legjelentősebb versenynek számít, ezúttal is kiemelt érdeklődés övezi és illusztris sztárok vesznek részt rajta.

És ezeket olvastad már?