HŰHA

Óriási fordulat, ez a kiesett énekes került be A Dal 2019 döntőjébe

Habár szombaton úgy tûnt, hogy a népszerû sztár nem jutott tovább a dalversenyben, a plágiumbotrány miatt most lehetőséget kapott a győzelemre.
  • Szerző: Ripost

Petruska kizárásával Oláh Gergő versenyezhet hét másik előadóval együtt szombaton, A Dal 2019 döntőjében.

Múlt szombaton, az élő adás végén jelentették be, hogy az egyik döntős produkciót plágiumvád érte, ám a dal előadóját etikai okokból nem nevezték meg, hiszen akkor még nem bizonyosodott be, hogy a vádak megalapozottak.

A csatorna által kirendelt szakértő azonban egyértelműen megállapította, hogy Petruska dala, a Help Me Out of Here egyértelműen egyezik a Vampire Weekend White Sky című dalával.

A szakértő szerint a két dal hangneme, tempója, hangszerelése, harmónia struktúrája, jellemző basszusmenete, dallamkezelése megegyező, ugyanaz. A Vampire Weekend dalnak ráadásul a nagyon karakterisztikus refrénje is visszaköszön a Petruska dalban, amitől az egész Help Me Out of Here dal karaktere és hangulata megegyezik a White Sky-éval.

Petruskát tehát kizárták a versenyből, helyére pedig Oláh Gergő került, aki a kiesett versenyzők közül a verseny alatt a nézőktől és a zsűritől a legtöbb pontot kapta. A Hozzád bújnék című dal, ami az örökbefogadás fontosságára hívja fel a figyelmet, tehát esélyes arra, hogy a szombati döntőben győztes legyen, és kijusson a 2019-es Eurovíziós Dalfesztiválra.

Íme, Oláh Gergő megható produkciója:

 

És ezeket olvastad már?