HŰHA

Olcsón teheted az asztalra Stahl Judit ízletes menüjét!

Ettől a mennyei fogástól megnyalod mind a tíz ujjad! Ráadásul nem is kell a pénztárcád mélyére nyúlnod!
  • Szerző: T.B.

Lepény csirkepaprikásból

Hozzávalók:

 

- 1 csomag leveles tészta

- 1 tojásfehérje

- 30 dkg a maradék csirkepaprikásból

- 2 tojássárgája

- 2 dl paprikás csirke szaft

- 1 tejföl

- 20 dkg sajt

- 1 csokor petrezselyem

 

Így készítsd el!

200 fokra melegítjük a sütőt. A leveles tésztával kibélelünk egy tepsit, villával megszurkáljuk, majd betesszük sülni tíz percre. Amikor kivettük, még melegen megkenjük tojásfehérjével, hagyjuk kihűlni.

A töltelék: a csontokról leszedegetjük a húst, majd apróra vágjuk. A tojássárgákat egy habverővel összekeverjük a szafttal és a tejföllel, és beletesszük a sajtot. Hozzáadjuk a húst, a sót és a borsot.

Az elősütött tésztába belesimítjuk a tölteléket, 25-30 perc alatt készre sütjük. Petrezselyemmel tálaljuk.

 

És ezeket olvastad már?