HŰHA

Nótár Mary százmilliós pert indít

Nótár Mary fellélegezhet: a bíróság jogerősen is neki adott igazat a közte és volt menedzsmentje között folyt perben. Az énekesnő ugyanakkor nem elégszik meg ennyivel.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Az évek óta tartó jogvita végén bebizonyosodott, hogy valóban korlátozták az énekesnő személyi szabadságát aznap, amikor egyezkedni érkezett az akkori menedzseréhez. Azonban szeretné, ha a bíróság lefolytatná azt a félbehagyott pert is, amit ellene indított a menedzsment. A cég ugyanis 88 millió forintot követelt Marytől bevételkiesésre hivatkozva.
Ezt az ügyet a bíróság felfüggesztette arra való hivatkozással, hogy megvárják a büntetőügy lezárását. Az énekesnő most szeretné ha kimondanák: nem tartozik korábbi menedzsmentjének.

Fotó: Bors

Sőt, viszontkeresetet is benyújt ellenük, mivel állítja, igazoltan százmilliós veszteséget okoztak neki azzal, hogy éveken át letiltották klipjei megjelenését és trükköztek a lemezeladásokkal is.

Nótár Mary ugyanakkor azt mondja, hogy nem a pénz a lényeg ebben a harcban.

Hogy mi, arról a Bors hétfői lapszámában beszél bővebben az énekesnő.

Nótár Mary csaknem öt évig pereskedett volt kiadójával és menedzserével, akik bűnösségét már a bíróság is kimondta.

Nótár Mary és egykori kiadója között 2016. augusztusában romlott meg végleg a kapcsolat egy elszámolási vita miatt; saját fellépéseinek szerződését nem mutatták meg, neki, és a pénzátvételét is a háta mögött rendezték. Ekkor az énekesnő ügyvédet fogadott, aki szerződésmódosítást javasolt; Mary egykori kollégái ezt el is fogadták, így az énekesnő 2016 szeptemberében személyesen ment el volt menedzsere házához ez ügyben, de az este nem várt fordulatot vett és kiabálásba torkollott: az énekesnő ekkor közölte, hogy hosszú évek óta tartó együttműködésüknek vége. Amikor a bejárati ajtóhoz ért, visszarántották a karjánál fogva, majd a dolgozószobáig ráncigálták. Ezt követően rázárták az ajtót, majd akarata ellenére sem engedték ki, megfélemlítés céljából pedig egy kard is volt az asztalon. Noha a szörnyűség csak negyedóráig tartott, Mary szerint örökkévalóságnak tűnt.

Egykori munkatársai vallomása eltért Mary állításaitól, az énekesnő igazát azonban négyfős zenekara is alátámasztotta, akik – mivel egy közös próbára indultak volna tovább – a ház előtt vártak az énekesnőre. Mary ekkoriban bontott szerződést zongoristájával, ennek híre pedig egykori kollégáihoz is eljutott; a zongoristát felkeresték, aki ennek eredményeképp megváltoztatta vallomását. A bíróság megkérdőjelezte az egykori zenésztárs igazát, és mindenben Nótár Marynek adott igazat, így az ügy öt év pereskedés után lezárult: Mary producerét és kiadóját társtettesként elkövetett személyi szabadság megsértésében találták bűnösnek.

Mary a Fókusz adásában elmondta: mély nyomot benne az eset, azóta nem is mer egyedül nyilvános helyre menni. A nehéz időszakot Elfeledem című dala őrzi; ennek megszületésekor már érezte, hogy az igazság útjára lépett.

Slágerei azonban elképesztő népszerűségnek örvendenek, dalonként előfordul húszmilliós letöltés is, amely hazai viszonylatban kiemelkedőnek számít.

Soha egyetlen perceg nem gondoltam, hogy visszafordulok, hogy hagyom a karrieremet a fenébe és belevágok majd valami másba. Rendkívül kitartó vagyok és hiszek abban, amit csinálok. Ettől vagyok hiteles. Számomra a világon a legfontosabb dolog a zenélés, a szórakoztatás. Még akkor is, ha egy probléma miatt évekig nem keresek pénzt vele – nyilatkozta a Borsnak az énekesnő.

Mary ezt az időszakot úgy fogta fel, mint egy hosszú fellépéssorozat, s a közönségére koncentrált.

Az énekesnő nemrég egy régi álmát váltotta valóra: közös duettel jelentkezett Kis Grófóval, a dal pedig a Tequila címet kapta. Bár a szerzemény szövegét és dallamát Mary írta, úgy érezte, a mulatóskirály hangja illene a legjobban a dalba. A munka pedig meghozta gyümölcsét, a YouTube-on ugyanis pillanatok alatt a legfelkapottabb sláger lett, tíz nap alatt elérte az egymillió letöltést.

„Több oka van annak, hogy lett ez a dal. Érezni azt az egységet, ami Maryt és engem összeköt. Nagyon sok közös van a sorsunkban, a legfrissebb és legerősebb élményünk sajnos, most a szüleink elvesztése. A fájdalom viszont generátorként működik, mindketten azt szeretnénk, ha az édesanyánk és édesapánk büszke lenne ránk onnan fentről. Ezért dolgozunk” – nyilatkozta a lapnak Kis Grófo.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?