HŰHA

Nemrég még hajléktalan volt, most ő a világ legsikeresebb zenésze

A fiatal zenész mindenkit maga mögé utasított és most már felfoghatatlan összegeket keres.
  • Szerző: Ripost

Ed Sheeran Divide című albumának világkörüli turnéja lett az idei év legnagyobb bevételt hozó koncertsorozata, 342 millió fonttal – derült ki a Pollstar év végi összesítéséből. A jövő évi Sziget legnagyobb sztárfellépője idén 53 városban összesen 94 koncertet adott 53, amelyekre 4,9 millió jegyet adtak el.

A 27 éves énekes ezzel naponta nagyjából 1 millió fonttal (több 360 millió forinttal) lett gazdagabb és ebben még nincsenek benne a lemezeladások vagy a sztár más munkáiból származó jövedelme – írja a Daily Mail.

A Pollstar harminc éve listázza a legsikeresebb könnyűzenei turnékat, ezalatt egyetlen előadó vagy zenekar sem ért el olyan magas összeget, mint most Sheeran – a korábbi csúcstartó a U2 volt a Joshua Tree turnéval.

A második helyre Taylor Swift került 2,88 millió eladott jeggyel, a harmadikon pedig Jay-Z és Beyoncé áll 2,16 millió jeggyel és egy közös turnéval. Õket Pink, Bruno Mars, az Eagles, Justin Timberlake, Roger Waters, a U2 és a Rolling Stones követi.

Ed Sheeran a 2019-es Szigeten is fel fog lépni, akkora iránta az érdeklődés, hogy a jegyvásárlási roham miatt a fesztivál webshopja egy időre összeomlott.

Sheeran egyébként idén már átvette a világ legjobban kereső brit zenészétől, Adele-től az első helyet. A zenésznek ugyanakkor nem volt mindig ilyen sikeres az élete, egyszer például a Buckingham-palota előtt aludt és két évig hajléktalanként élt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?