HŰHA

Nem hiszed el, mi segít az életéért küzdő magyar legendának

A szakadó eső ellenére hosszú percekig állva tapsolt a közönség Székhelyi Józsefnek, aki két héttel ezelőtti mûtétje óta először állt újra színpadra.
  • Szerző: Totti

A Jászai Mari-díjas színművész a Veres1 Színház előadásában, a Szép jó estét, Mr. Green! főszerepét játszotta dübörgő sikerrel. A nézők semmit sem vettek észre Székhelyi József gyengeségéből.

Székhelyi Józsefnek egy hete lelkifurdalása volt, mert amióta kiderült, hogy tüdődaganata van, először kellett miatta lemondani előadást. Akkor megfogadta, ilyen többet nem fordulhat elő, mert sem a színházait, sem a közönséget nem akarja cserbenhagyni. Pedig komoly gerincműtéten esett át, ami miatt még mindig gyenge. De ebből a Szép jó estét, Mr. Green! című előadás veresegyházi közönsége semmit nem vett észre. Szerencsére azt sem láthatták, hogy az előadás után, a színpad mögött egy székre rogyott a nagybeteg színész.

Ne haragudjon, az előadás után hirtelen nagyon rám tört a fáradtság

– mondta másnap a %%-nak Székhelyi József. „A családom féltett is, sokat beszéltünk róla, hogy nem korai-e még a visszatérés. A feleségem éppen ezért a helyszínen izgulta végig az előadást. Én mindennek ellenére nem féltem és nem bántam meg, hogy elvállaltam a felkérést. A közönség szeretete segít abban, hogy pozitívan álljak a gyógyuláshoz. Most is meghatódom, ha felidézem, hogy a szakadó esőben az emberek végignézték a darabot, és utána még sokáig nem akartak leengedni a színpadról. Ennél simogatóbb érzés egy művész számára nincs. Hálás is vagyok érte a jóistennek!”

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?