HŰHA

Mindenki őt hibáztatta: kellemetlen helyzetbe került Détár Enikő

A színésznő hat évvel ezelőtt döntött úgy akkori férjével, Rékasi Károllyal, hogy harminc együtt töltött év után külön utakon folytatják tovább.
  • Szerző: ripost

Szinte napra pontosan hat évvel ezelőtt jelentette be Détár Enikő és Rékasi Károly, hogy közel harminc év házasság után elfáradt a kapcsolatuk.

Az egykori álompár eleinte különköltözéssel próbálta megoldani a különbözőségeket, ám végül a válás mellett döntöttek: Rékasi beleszeretett Pikali Gerda színésznőbe, Enikő szívét pedig egy Péter nevű angoltanár rabolta el.

A színésznő rengeteg támadást kapott a válás miatt, jóllehet, nem csak ő döntött így: úgy vette észre, hogy az emberek könnyebben hibáztatják ilyen esetekben a nőket, főleg, ha közös gyerek is van.

"Kétségkívül van abban igazság, hogy a társadalom a feleséget hibáztatja, hiszen a tűzhely őrzőjének minket tartanak. De el kell ismerni, az elmúlt években sokat változott ez a hozzáállás. Vidéken, a kis falvakban már sokkal szigorúbbak velük szemben, így a válás is sokkal keményebb. Azt pedig még nehezebben tűrik el az emberek, ha egy asszony gyerekkel együtt úgy dönt, kilép a kapcsolatból. Sokkal szabadabban él, ha nem szült még, és egy váláskor is sokkal könnyebben elfogadják a döntését" - mondta el a Best magazinnak Enikő.

És ezeket olvastad már?