HŰHA

Mihályi Győző: Szemét dolog, hogy megpróbáltak besározni- videó

Jogi lépéseken gondolkodik Mihályi Győző az Újszínház művésze, aki határozottan visszautasítja, hogy megpróbálták zaklatónak beállítani. Kiderült, a színház egy korábbi ügyelője tett bejelentést a fővárosnál, mert régóta utálja őt.
  • Szerző: Ripost

Mihályi Győző liberális, politikai támadásnak érzi azt, hogy az elmúlt napokban szexuális zaklatással vádolták meg. Az esetről szombaton a HVG számolt be.

Az Újszínház művésze hétfőn kamerák elé állt és elmondta: egy volt kollégája, egy rosszakarója, egy színházi ügyelő küldött feljelentő levelet a fővárosnak, amelyben egy 2016-os zaklatási esetet emleget. Mint azt a művész nyilatkozta: az érintett férfival szakmai vitái voltak, ezért akarta besározni őt.

” Egy mondatát nem ismerem el annak a vádnak, amit az a levél emleget. Tiltakozom, rágalmazásnak és becsületsértésnek tartom ezt az egészet!„

- kezdte az ATV Híradójának Mihályi Győző, aki kifejtette: mihelyst értesült arról, hogy valaki zaklatással vádolta meg, ő maga azonnal javasolta, hogy álljon fel egy etikai bizottság, ami megvizsgálja az ügyet. Kiemelte: már akkor is jelezte, hogy kész teljesen együttműködni a vizsgálatban, hiszen tételesen cáfolni tudja a feljelentésben foglaltakat.

”Ártatlannak vallom magamat, semmilyen ügy nem volt három évvel ezelőtt az Újszínházban, hiszen ha lett volna, akkor a sértett jelenti. Akkor az igazgató úr lefolytat egy vizsgálatot. A Katona József Színházban ügyben egy évig titkolták, hogy egy évig zaklatott Gothár, ott ha nem tettek semmit, akkor alkalmatlanok a vezetésre, így abban az esetben állítsuk fel Máté Gábort. Ha Dörner úr nem folytatott vizsgálatot egy olyan ügyben, ami valóban erről szólt, akkor ő is álljon fel...

Én egy nagyon erős politikai, liberális támadást érzek.

Mihályi Győző bár nem mondta ki volt kollégája nevét, pontosan tudja, ki volt az, aki megpróbálta besározni őt.

Aki bejelentette, az egy ügyelő volt a színházban. Ez az ügyelő, középiskolai végzettséggel megpályázta – amikor Dörner úrnak lejárt a mandátuma – az Újszínházat... Középiskolai végzettséggel egy barátjával és azonnal kizárták, hiszen nem felelt meg a feltételeknek. Ez egy sértett – utána rögtön eltávolította Dörner úr, nem óhajtott olyan emberrel együtt dolgozni, aki az ő pozíciójára tör – én úgy érzem, hogy ez az ember önértékelési zavarokkal küzd. Én most úgy tudom, hogy műszaki beosztott.

Én ezt egy borzasztó nemtelen, arrogáns és szemét dolognak érzem, hogy besározzon. Egyetlen egy olyan dolgot nem állít, aminek lenne valóságalapja. Hogy én valakit... Állít homályos dolgokat, hogy úgy hallotta, a folyosói pletykák szerint...- ilyesmik szerepelnek a levélben-

Majd a levél vége felé azt írja: hogy én nem állítom, hogy Mihályi Győző szexuálisan zaklatta az öltöztetőjét. Tehát állít valamit, majd visszavonja!

- nyilatkozta a színművész.

A videó ide kattintva tekinthető meg.

 

És ezeket olvastad már?