HŰHA

Mesebeli oázissá változtatta a kertjét Vámos Erika

A mûsorvezető egyik legnagyobb szenvedélye a kertészkedés, nem meglepő, hogy terményeinek az egész környéken csodájára járnak.
  • Szerző: Ripost

Csodálatra méltó kerttel büszkélkedhet Vámos Erika! A TV2 műsorvezetője évtizedek óta Nagykovácsiban él, tágas otthonához pedig gyönyörű zöld terület tartozik.

Erika a kültéri munkától sem idegenkedik, hiszen ez igazi kikapcsolódás számára a fárasztó hétköznapok után. A kertjét az évek során igazi oázissá változtatta.

"Az egészséges étkezés híve vagyok, soha nem vásárolok felfújt, hatalmas zöldségeket és gyümölcsöket, a hipermarketek kínálatait is igyekszem elkerülni. A kertemben minden megterem, amire szükségem van: a különböző tökfélék, paradicsom, paprika, karfiol, répák, borsó, saláták és rengeteg cukkini valamint szinte minden típusú gyümölcs is" - mondta el a %%-nak Erika, aki kemény munkájának köszönhetően két évvel ezelőtt díjat is nyert.

"Beneveztem a legszebb konyhakertek versenyre, és a program lezárultakor különdíjban részesültem, amire nagyon büszke vagyok. A szakmai zsűri gyönyörűnek nevezte a kertemet és ígéreteinek tartották, ami óriási sikerélmény számomra. A kertészkedés szeretete még gyermekkoromra nyúlik vissza, édesapám tanított meg a termesztés fortélyaira, hatalmas területen termesztettünk zöldségeket. Beszélni is szoktam a növényeimhez, mert hiszem, hogy ettől szebben fejlődnek. Amikor odaköltöztem, a szakemberek azt mondták, a nagykovácsi termőtalajon semmi nem marad meg, hiszen Zsíroshegy elég agyagos, a sok munkának szó szerint meglett a gyümölcse, és az évek során egy kis gazdasággá vált a kertem" - fogalmazott mosolyogva a Több mint TestÕr háziasszonya.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?