HŰHA

Megdöbbentő ítélet született Hien szüleinek embercsempészési ügyében!

Nyolc év után, hétfőn elsőfokú ítélet született Nguyen Than Hien szüleinek embercsempészési ügyében. Az elsőrendû vádlott, az énekesnő édesapja öt év letöltendő fegyházbüntetést kapott, míg Hien édesanyja két és felet, az énekesnő féltestvére pedig egy évet. Az ítélet ellen három napig fellebbezhetnek, ha így döntenek, akkor másodfokon tovább húzódhat az ügy.
  • Szerző: Ripost

Közel nyolc év után ítéletet hozott a bíróság Hien szüleinek bűnszervezetben elkövetett embercsempészési ügyében. A Megasztárban feltűnt énekesnő családtagjaira 2010 júniusában csaptak le a kommandósok, édesapját letartóztatták, édes­anyját fél évre házi őrizetbe helyezték.

Hien apja 2015 óta szökésben van, ellene nemzetközi elfogatóparancsot adott ki az Interpol. A férfit azóta sem találják, így távollétében született ítélet az ügyében.

Az énekesnő szüleit és huszonkét társukat azzal vádolták, hogy éveken keresztül segítették vietnami migránsok Magyarországra jutását hamis papírokkal.

A vádirat szerint a bűnszervezet 2009 márciusától összehangolt munkával csempészett vietnamiakat Európába, amiért a migránsok fejenként 9-10 ezer eurót (3 millió forint) fizettek a családnak. Hien édesapja – akit a szervezetben mindenki csak Tonyként emlegetett – állítólag több társával együtt, konzulátusi kapcsolataikat kihasználva, hamis vízumokat és meghívóleveleket gyártott. Az embereket először Magyarországra utaztatták, innen vihették őket tovább Nyugat-Európába.

A bíróság hétfői ítéletében az édesapát elsőrendű vádlottként öt év fegyházbüntetésre ítélte elsőfokon. Hien édesanyját két és fél évre, míg az énekesnő féltestvérét egy év letöltendő fegyházbüntetésre ítélte a bíróság.

Az ügy részleteiről bővebben a szerdai %% napilapban olvashatsz!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?