HŰHA

Már készül a halálra II. Erzsébet

A brit királyi család feje felfüggesztette imádott kutyái tenyésztését, mert egyet sem szeretne hátrahagyni, ha utoléri a végzet.
  • Szerző: The_M

Aki nem követi figyelemmel az angol királyi családot, az is tudja, hogy II. Erzsébet mindig kalapban van, és állandóan corgik rohangálnak a lába körül. Ám ez hamarosan megváltozik. A királynő ugyanis leállította kedvenc kutyái tenyésztését, vagyis már nem lesznek újabb négylábú követői.

A halálra készül

A váratlan döntés mögött az áll, hogy II. Erzsébet nem szeretne egyetlen kutyát sem hátrahagyni, ha meghal. Úgy érzi, hogy a jelenlegi két kedvence, a 12 éves Holly és Willow körülbelül ugyanakkor fog kimúlni, amikor őt is utoléri a végzet. De annyi ideje már nincs, hogy egy új kutyus egész életszakaszát megélje.

Nagy változás

A corgi-program leállítása egy évtizedek óta tartó korszak végét jelenti. Erzsébet még 18 éves korában kapta az első corgiját, Susant. Az öleb annyira megszerettette vele a fajtát, hogy tenyésztetni kezdte magának őket. Néha akkora kutyacsapat volt körülötte, hogy Diana hercegnő rohanó szőnyegnek nevezte őket.

A corgik egyébként nemcsak jelképei lettek Erzsébet uralkodásának, hanem királyi családtagként élnek. Asszisztensük van, sofőrrel utaznak, magángéppel repülnek, és mindenhova bejárásuk van a palotában.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?