HŰHA

Magyar könyv készült Ennio Morricone életéről, világsztár írta az ajánlást!

A Maestro – egyszerűen csak így hívták a szakmában Ennio Morriconét, akit hazájában nemcsak Olaszország büszkeségeként, de az évszázad zeneszerzőjeként is emlegetnek.
  • Szerző: ripost

Maestro címmel írt könyvet Ennio Morricone életéről és munkásságáról Király Levente! A kötet novemberben jelenik meg, és nem más, mint a francia világsztár, Jean Paul Belmondo írt ajánlást a műhöz!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: MTVA

„Hatalmas elismerés Király Leventének, aki ezzel a könyvvel emléket állít Ennio Morriconénak, aki egy igazi Mester volt, és akivel hatalmas öröm volt együtt dolgozni. Nagy zeneszerző volt, aki tehetségével több filmemet gazdagította. Igazán megilleti őt a tisztelet, hogy a nagyközönség jobban megismerhesse” - fogalmazott Jean-Paul Belmondo francia filmszínész.

Fotó: MTVA

Ennio – aki valójában orvos szeretett volna lenni – sokszor éjszakai bárokban trombitált, hogy eltartsa szegénysorban tengődő családját. A háború alatt ugyanis gyakran előfordult, hogy nem volt mit enniük. A kezdetekben Dan Savio és Leo Nichols álnéven dolgozó zeneszerző úgy vélte, zenéi egy titokzatos, földöntúli világból jönnek.

„Ennek a világnak a nyomába eredünk, hogy megismerjük az évszázad zeneszerzőjének titkait és megfejtsük azt is, hogy a magyarokat rendkívüli módon szerető világhírű olasz komponista miért nyilatkozta azt, hogy: „A szívem Budapesté!”- fogalmazott Király Levente a kiadvány szerkesztője, aki az idén júliusban elhunyt olasz zeneszerző emléke előtt tiszteleg legújabb könyvével.

És ezeket olvastad már?