HŰHA

Ma állítják bíróság elé Hien családját!

Az énekesnő szüleiről 2010-ben derült ki, hogy a gyanú szerint vietnámi embereket csempésztek Európába.
  • Szerző: Ripost

Szerda reggel kezdetét veszi Nguyen Thanh Hien édesapjának és huszonnégy társának büntetőpere.

Az ügy bírósági szakaszba lépett, habár az elsőrendű vádlott Hien apja, N.T.A., 2014 óta ismeretlen helyen tartózkodik, ellene pedig nemzetközi elfogatóparancs van érvényben. A vád szerint Hien családja és bűntársaik éveken keresztül csempésztek embereket Európába, jól felépített bűnszervezetükön keresztül.

Az ügyben az egykori megasztáros féltestvére és édesanyja is érintettek, előbbi migránsokat kísért Párizsba, Berlinbe és Bécsbe, míg utóbbi ideiglenes szállást nyújtott az illegálisan Európába érkező vietnámi honfitársainak. 

Hien apja jelenleg ismeretlen helyen tartózkodik, korábban az ügyvédje, úgy nyilatkozott, hogy sem ő, sem pedig a hozzátartozók nincsenek tisztában azzal, hol lehet. Feltételezések szerint a férfi szülőhazájában, Vietnámban éli az életét, hiszen ott az embercsempészetet nem büntetik, illetve a két ország között nincs kiadatási egyezmény. 

A hatályos jogszabályok értelmében az énekesnő édesapjának még tíz évig kellene bujkálnia ahhoz, hogy az ellene érvényben levő elfogatóparancs elévüljön, a nyomozás pedig megszűnjön.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?