HŰHA

Másfél milliót kaszált a piacon Lajcsi egy Picasso festménnyel

Lajcsi közel kétmillió forintot gyűjtött össze mindössze pár óra leforgása alatt. Ebből másfél millióért vettek tőle egy Picasso festményt.
  • Szerző: Ripost

Vasárnap a budaörsi piacon árulta értékes portékáit Lajcsi. A zenész igazán jó napot fogott ki, ugyanis másfél millió forintért kelt el a piac egyik legértékesebb műtárgya, egy Pablo Picasso kép. A nap végére pedig közel két millió forintot gyűjtött össze.

Lajcsira öngyilkos gondolatai miatt fokozottan odafigyeltek a börtönben

Fotó: Ripost

„Egy vietnámi orvos vette meg a képet, és igazán nagyvonalú volt, mert a 700 ezer forintra értékelt Picassót több, mint a duplájáért, másfél millióért vette meg. El sem akartam hinni” – kezdte a Blikknek Lajcsi, majd hozzátette: vásárlóját meg is ajándékozta.

„Emellett megvette azt a harmonikát, amelyet még édesapámtól kaptam amikor már ismert zenész voltam. Azért 65 ezer forintot fizetett, és bár nagyobb az értéke, mivel ő vásárolta meg a képet így meg sem fordult a fejemben, hogy többet kérjek érte. Hálám jeléül neki ajándékoztam a lányom, Boglárka egyik festményét, valamint egy dedikált CD-t is adtam neki.”

Alapítványnak adja a bevételt

„Sokan csak egy autogramot vagy egy közös fotót kértek, de akadtak vásárlók is bőven. 1,8 millió forint gyűlt össze, aminek nagyon örülök. A bevétel teljesen egészében két alapítványhoz kerül, az egyik hajléktalan szülők gyermekeit támogatja, míg a másik izomsorvadásos gyermekek gyógyítását segíti.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?