HŰHA

Lajcsi kálváriája: Erősnek tartom magam, de megviseltek a történtek

A trombitamûvészt megviselte a hétfői tárgyalása, amit bírócsere miatt az elejétől kezdtek.
  • Szerző: Ripost

Új bíróval folytatódott hétfő reggel a Budaörsi Járásbíróságon Galambos Lajos áramlopási ügye.

A zenészt 30 millió forint értékű áram-, víz- és gázlopással gyanúsítják, az új bírónak néhány hét alatt közel 55 ezer oldalnyi iratot kellett elolvasnia, hogy maradéktalanul képben legyen az üggyel kapcsolatban.

Hétfő reggel tapintható volt a feszültség tárgyalóteremben, főleg, miután nemcsak Lajcsinak, Cs. Csabának, a harmadrendű vádlottnak és P. Krisztinának kellett megjelennie, de a bíróság becitálta Lajcsi feleségét, Boglárkát is. Az asszony csinosan és magabiztosan jelent meg a bíróságon, de látszott rajta, hogy megviseli, hogy ismét beidézték.

Boglárka 2015 őszén 12 napot töltött előzetes letartóztatásban. A vád ismertetése közben már volt fennakadás, ugyanis Lajcsi emelt hangon tett észrevételt a bíróság felé, miszerint feleségét helytelenül vették bele a vádiratba.

"Borzasztó volt végighallgatni az aljas vádakat, a feleségem nem 1994 óta a bűntársam, öt evvel később, 1998-ban ismertem meg őt. A vádhatóság, remélem, előbb vagy utóbb korrigálja ezeket az eljárási hibákat" - fogalmazott a tárgyaláson Lajcsi, majd a bíró figyelmeztette, nem vádolhatja büntetlenül a bíróságot. Ezek után kisebb vita alakult ki az ügyész és Lajcsi ügyvédje között, emelt hangon.

Az ügyvédje később elnézést kért Lajcsi nevében,  a trombitaművész pedig visszavonta az észrevételét.

Lajcsi a tárgyalás után a %%-nak elmondta, megviselte őt a bíróságon töltött délelőtt.

"A feleségem belefogyott ebbe a procedúrába, napok óta nem evett. Tévesen állítják a vádiratban, hogy a feleségem 1994 óta a bűntársam, miközben 1998 óta vagyunk együtt, és nem bűntársak, hanem élettársak vagyunk. A vasárnapi ebéd közben a gyerekek arról kérdezősködtek, hogy mi lesz holnap. Senkinek nem kívánom, hogy a gyermekei aggódó tekintetét kelljen látnia. Szombaton megyek fellépni, ám a mai nap után kell egy kis regenerálódás számomra.

Ezt a terhet vinnem kell, és én helyt akarok állni.

Erősnek tartom magam, de megviselt a mai nap. Az ügyvédem azt javasolta, hogy a további tárgyalásokon ne vegyek részt, mert látja rajtam, hogy felháborítanak egyes vádak, ám egyelőre még úgy érzem, muszáj ott lennem. Rendszeresen járok fellépni, a közönség mindig nagy erőt ad, amiért nagyon hálás vagyok nekik. A tárgyalóteremben  hideget-meleget, de a koncerteken csak szeretetet kapok" - mondta el Lajcsi.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?