HŰHA

Könnybe lábadt a szeme, függősége miatt félti a kisfiát Curtis

Sok netező gondolja úgy, hogy a pár felelőtlen döntést hozott. Õk azonban minden genetikai vizsgálatot megcsináltattak.
  • Szerző: Ripost

Curtis sosem bocsátaná meg magának, ha kisfia az ő kábítószeres múltja miatt lenne beteg, így párjával minden genetikai vizsgálatot megcsináltattak. Úgy érzi, élete intő példa lesz fiának.Az interneten óriási kommentáradatot váltott ki, amikor péntek este, a TV2 a Curtis – Tiszta lappal című dokumentumfilmjéből kiderült, hogy a nemrég drogelvonót is megjárt rapper apa lesz. Nem nehéz ugyanis kiszámolni, hogy a baba tavaly november, december tájékán foganhatott, amikor is Curtis még javában függő volt, ezért sokan attól tartanak: apukája függősége hatással lehet a kicsi egészségére.

Széki Attila édesanyja a dokumentumfilmben azt mondta, hogy a családjuk nagyon gyerekcentrikus. Alig várják, hogy megérkezzen a baba. A felvételeken Curtisen is lehetett látni, hogyan óvja várandós szerelmét, akit az ultrahangvizsgálatra is elkísért. Amikor pedig az orvos felhangosította a baba szívhangját, könnyek szöktek a rossz fiú szemébe, és csókokkal halmozta el kedvesét.

De vajon mit szól a kommentelők kijelentéseihez? Megfordult-e valaha a fejében, hogy gyermeke issza meg saját felelőtlensége levét?

"Nem tudnám túlélni, ha bármi baja lenne! Genetikai vizsgálaton is voltunk, és a baba egészséges. A legjobb, legmagasabb értéket diagnosztizálták, azaz egy az ötvenezerhez, hogy bármi gond adódik. Miattam nyilván az volt az első, hogy minden szűrést elvégezzenek, és mindent kivizsgáljanak" – mondta a Borsnak a rapper, aki úton az öthetes drogelvonója felé tudta meg: szerelme várandós.

"Már el tudom, és el is fogom magyarázni neki idővel, hogy miért ne tegye, amit én, és hogy, hogy kell helyesen cselekedni. Azt gondolom, jó minta lehetek majd a gyerekemnek, hogy mit nem szabad csinálni."

A lap egy nőgyógyászt is megkeresett, aki szerint a rendellenességet már a terhesség korai szakaszában ki lehet szűrni, és a káros szenvedélyek, mint például az alkohol, dohányzás és drog sokkal veszélyesebb, ha az anyuka függő.

"A drogfüggőség bizonyos értelemben károsíthatja a spermiumokat, de rendellenességre, koraszülésre akkor nagyobb az esély, ha a nő a drogfüggő.

Kétségtelen, egy drogfüggő apukánál nagyobb a kockázat a beteg gyermekre, mint egy nem drogfüggőnél, de tudni kell azt is, hogy minden ártó tényező, és behatás nélkül száz terhességből öt gyermek így is rendellenességgel jön a világra. Ebből kell kiindulni. A szokásos genetikai vizsgálatokkal pedig mindent szépen ki lehet szűrni"– mondta a lapnak dr. Hadnagy János nőgyógyász.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?