HŰHA

Jó hírek érkeztek Demjén Rózsi állapotáról, már tervezi a visszatérést

A zenész egyre jobban van, nemsokára végleg hazaengedhetik a rehabilitációs intézményből. Ő pedig tettre kész, már év végi koncertjét tervezgeti.
  • Szerző: Ripost

Négy hónappal ezelőtt az egész ország megijedt, amikor komoly és összetett problémával került kórházba a 72 éves Demjén Ferenc. Most már azonban hazajár a rehabilitációs intézetből, és egyre jobban érzi magát.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Hétvégenként dióspusztai birtokán gyógyul a Kossuth-díjas énekes-dalszerző, aki az augusztus 20-i hosszú hétvége óta harmadjára hagyhatta el a rehabilitációs intézményt. Ha minden jól megy, három-négy hét múlva végleg hazaengedik a rehabilitációs intézetből. Közben a decemberi nagykoncertjét tervezgeti.

Rózsi májusban agyérgörccsel került kórházba, amikor januári csípőkorrekciós műtétje utáni újabb kontrollra igyekezett, ám rosszul lett a betegszállítóban. Hat nap után ébredt fel a mélyaltatásból a pécsi klinikai központban, majd egy erre specializálódott intézménybe került. Most is ott kezelik, de már nem sokáig. Jelentős a javulás.

„Rózsi túl van a nehezén, ami sok erőt és hitet ad neki. Hogy hétvégékre hazajárhat, azt jelenti, már a szakápolói felügyelet sem indokolt. Persze, óvatosabban, komótosabban sétál, de lassan újra a régi” – mondta egy ismerőse. A kedélyállapotán is nagyot lendített, hogy hazajárhat, sőt már a lépcsőzés is jól megy neki. Az orvosai szerint sokat segíthet a mielőbbi gyógyulásában, hogy családjával lehet. Ebben az állatai is benne vannak, mert a macskákat, a kutyákat, a lovakat és a szamarakat is szinte családtagnak tekintik. Ismerőse szerint szeptember végén, legkésőbb október elején végleg hazaengedik.

A Blikk információi szerint Demjén Rózsi felhívta néhány zenész kollégáját, köztük az Omega frontemberét, Kóbor Jánost is. Egyre biztosabbnak tűnik, hogy december 30-án az Arénában, a szokásos év végi koncertjén újra színpadra áll majd.

Demjén Ferenc több egészségi problémát és sérülést is leküzdött az elmúlt években. Kettes típusú diabétesze miatt 15 esztendeje amputálni kellett bal lábfejének nagyujját. Három éve egy koncerten a színpad mellett megbotlott, eltörte a jobb felkarját, így a vállától a felkarjáig begipszelték. Múlt októberben pedig elcsúszott a fürdőszobájuk előtti gránitlapon, és zúzódásokat szenvedett.

És ezeket olvastad már?