HŰHA

Itt a megoldás: Így menekül ki a hitelcsapdából Bíró Ica!

A Metal Lady közel tíz éve vett fel kölcsönt, hogy két lakásból egészség- és szép­ségklubot építsen, üzemel­tessen.
  • Szerző: T.B.

A többmillió­s ingat­lanra svájci­frank-ala­pú hitelt vett fel, ám az árfolyam emelkedése miat­t a törlesztőrészleteket nem tudta fizetni. Most egy brüsszeli döntés remény­t adhat, de így is minimum hét évet kell várni, hogy ítélet szülessen ez ügyben.

"Megkaptam a kölcsönt, tisztességesen fizettem évekig. A megújulás titkai című könyvem után a kiadó nem fizette ki a szerzői díjamat, ezért is volt szükségem a hitelre. Megterveztem mindent, hogyan spórolok, míg véget nem ér a törlesztés.

Forinthitelt szerettem volna, de a banknál rábeszéltek a devizára, azt állították, az a biztos. Szkeptikus voltam, de a közjegyző is győzködött, nem világosított fel a veszélyekről. Egy ideig működött, aztán már nem tudtam tovább fizetni

- kezdte elcsukló hangon Bíró Ica.

"Amikor kezdett emelkedni az árfolyam és ezzel együtt a törlesztőrészlet is a duplájára meg a triplájára, besokalltam. Nem csoda, már tízmilliókról beszélünk. A bankok eladják fél vagy negyedáron cégeknek az adóssal szembeni követeléseiket, amelyek a teljes összeget és pluszköltségeket próbálnak behajtani a családokon. Velük állok most perben, mert az ügyvédeim szerint van r­emény nyerni mind az EU-s, mind a magyar jogszabályok szerint. Amíg az EU bírósága eldönti, milyen törvény szerint hozzanak ítéletet a magyar bíróságok, két évbe telhet. Ezután kezdik ismét újratárgyalni az ügyeket, ami újabb öt évet jelenthet. Nem szabad hagyni, hogy addig igazságtalanul elrabolják azt, amiért egy életen át dolgoztak a családok, hogy esztendőkön keresztül a fejünk felett lebegjen Damoklész kardja, s addig ne élhessünk nyugodtan" - fakadt ki a Blikknek Ica.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?