HŰHA

Igazi zseni: Megőrül a művészvilág a magyar színész kisfiáért

Pisti ontja magából a rajzokat és festményeket, és már Kínában is felfigyeltek ígéretes tehetségére.
  • Szerző: Buster

Kálloy Molnár Péter 11 éves fia már nem ismeretlen a képzőművészek körében, hiszen egy éve rendezte meg első önálló kiállítását rajzaiból és festményeiből. Istvánt akkor Leonardo da Vincihez hasonlították, ami gyakorlatilag szárnyakat adott neki. Édesapja büszkén mesélt a %%-nak a kisfia előtt álló lehetőségekről.

"Pisti rendületlenül rajzol, és sokat fejlődött az utóbbi egy évben is. Javában készül új kiállítására, amely a Homage Leonardo 12 nevet kapta, hiszen főleg da Vinci ihlette rajzokat és kisebb festményeket mutatnak majd be.

Időközben pedig meghívták Kínába, lakkfestészetet tanulni.

Ide szeptember körül utazik majd a tanárával, Patrick Taylorral. Kínában tervezünk egy kisebb kiállítást is Pisti műveiből, amivel aztán szeretnénk megjelenni más országokban is”

- kezdte a színész, aki elárulta, hogy kisfia nemcsak a festészetben, de a különleges tudományokban is jeleskedik.

"Pistit nem könnyű, vagyis nem is lehet a földön tartani, de ezt jó értelemben mondom. Õ akkor érzi jól magát, ha alkothat, vagy ha a csillagászattal, vagy a kvantumfizikával foglalkozhat. Mostanában ezek az irányok is érdeklik, miközben semmi olyasmivel nem foglalkozik, mint a korabeli gyerekek. Azért néhány dolgot erőltetünk nála, mint például a nyelvtanulás. Angolul már jobban beszél nálam és a spanyol nyelvvel is jól halad”

– árulta el a büszke apuka. A 11 éves István tehetségére felfigyelt hazánk legismertebb műkereskedője Eleni Korani is, aki tavaly a kissrác első kiállítás megnyitóján ezzel a mondattal zárta beszédét: Várlak a jövőben!

Nos, nem gondoltam volna, hogy ez a jövő ennyire közel van.

Relatív, hogy kit tartunk jó művésznek, de én szentül hiszem, hogy csak olyasvalakiből válhat a festészet meghatározó alakja, aki jól ismeri a rajzolás alapjait. Pisti nemcsak, hogy kiválóan rajzol, de sok felnőtt művészt messze leköröz"

- méltatta az ifjú tehetséget az Ernst Galéria társtulajdonosa, aki Gulácsy Lajoshoz hasonlítja Istvánt, mert úgy látja, hogy mindkét művész képei víziószerűek, és több van a vásznaikon, mint amennyi első pillantásra látszik. Eleni nagy becsben tartja azt a festményt, amit ajándékba kapott  a színész kisfiától.

"Amikor a kiállítását szerveztük, végignéztem az összes képét, és az volt a kedvencünk, amin egy angyal látható. Pisti ezt a képet nemrég nekem ajándékozta, és be is integráltuk az otthoni gyűjteményünkbe, ami valóban nagy szó. A fiam, Maxi kérte, hogy az ő szobájában kapjon helyet…”

- mesélte a görög származású műkereskedő.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?