HŰHA

Híres színésznőt is zaklatott, kirúgták saját cégéből a kéjenc producert

Megvált saját cége Harvey Weinsteintől, miután kiderült, több színésznőt is szexuálisan zaklatott.
  • Szerző: Ripost

Kirúgták társelnöki pozíciójából Harvey Weinstein producert.

Az Oscar-díjas filmmogult szexuális zaklatással vádolták meg.

Múlt csütörtökön számolt be róla a The New York Times, hogy

Harvey Weinstein évtizedeken át zaklatta szexuálisan női alkalmazottait és több színésznőt.

Harvey a lapban tagadta az ellene felhozott vádakat. A riportban többen, köztük Ashley Judd színésznő idézték fel, mi történt velük.

A The Weinstein Co. igazgatótanácsa közleményben tudatta, hogy döntését "a Harvey Weinstein viselkedéséről az elmúlt napokban kiderült információk fényében" hozta meg és azonnali hatállyal felbontották a szerződését, amiről Weinsteint már értesítették".

A filmmogul bocsánatkérésében elismerte, hogy a múltban sok fájdalmat okozott kollégáinak viselkedésével, de hozzáfűzte, hogy azóta igyekezett jobb emberré válni.

A közleményben arra hivatkozott, hogy a hatvanas-hetvenes években még mások voltak a munkahelyi viselkedési normák: "Azóta megtanultam, hogy ez nem kifogás, az irodában és azon kívül sem. Senki számára".

A 65 esztendős Harvey Weinstein az elmúlt három évtizedben Hollywood egyik legbefolyásosabb filmmoguljává vált, olyan Oscar-díjas filmek vezető producere volt, mint Az angol beteg, a Chicago, A Gyűrűk Ura - A király visszatér, A király beszéde és a The Artist - A némafilmes.

Weinstein 2007 óta él házasságban Georgina Chapman divattervezővel, két közös gyermekük van.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?