HŰHA

Hihetetlen, de erre készült halála előtt Andy Vajna

A producer híres barátja, a 73 éves Nagy Feró rántotta le a leplet az ötletről.
  • Szerző: Ripost

74 éves korában hunyt el Andy Vajna, aki tele volt még tervekkel, számtalan megvalósításra váró ötlettel. A Blikk megtudta, hogy a világhírű producer a halála előtt nem sokkal egy zenés film készítésén is gondolkodott: szóba került, hogy filmre viszi Nagy Feró legendás együttesének, a Beatricének a történetét. A Dal 2019 zsűritagja határozottan emlékszik, hogy Vajna látott lehetőséget az évtizedek óta népszerű banda sztorijában.

"Elmentem hozzá, beszéltünk róla. Érdekelte is a dolog, hogy egy, a Beatricéről szóló filmet csináljunk együtt. Bólintott rá, aminek én akkor nagyon örültem"– elevenítette fel a lapnak az emlékeket a zenész.

Nagy Feró és 1969-ben alakult együttesének történetét színházban már bemutatták: a Ricse, Ricse, Beatricse című darab 2017 óta fut hatalmas sikerrel az Újszínházban. Az énekes Vajnával a Pappa Pia forgatásán dolgozott együtt, a filmben az énekes saját magát alakította.

"Elhívtam Andyt, hogy jöjjön el, nézze meg az előadást. A darab a könyvem vázlata alapján játszódik, élő zenével, engem Kurkó Józsi alakít. A tragédia viszont közbeszólt, már nem tudott eljönni" – mondta Nagy Feró.

"Rá én barátként tekintek, persze, ő olyan nagy formátumú ember volt, hogy vele kapcsolatban számos »nagy barát« előbukkan utólag, de én úgy gondolom, elmondhatom: valóban jó kapcsolatban voltunk. Sosem értettem a negatív felhangokat, szerintem örüljünk neki, hogy a világban jó hírünket vitte, és amióta ő foglalkozott a magyar filmekkel, két Oscar-díj csak beszaladt. Ez biztos nem véletlen" - tette hozzá.

Andy Vajna váratlan halálával azonban Nagy Feró filmes tervei is megfeneklettek. A Beatrice-mozi megvalósításáról ugyan nem tett le, de egyelőre pihenteti az ötletet.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?