HŰHA

Havi 300 ezerért tartják fenn Törőcsik Mari kórházi szobáját

A múlt héten elsőként közölhettük a fantasztikus hírt, hogy a legendás színésznő egy év után elhagyhatta a kórházat.
  • Szerző: Buster

Törőcsik Mari bizakodó, mióta néhány napja hazatérhetett velemi otthonába. Reméli, hogy a jövőben már nem kell visszatérnie a szombathelyi kórházba, ugyanakkor hálás az intézmény főorvosának, aki fenntartja számára az egyágyas szobát, hogy ha szükséges, a színésznő rendelkezésére álljon.

"Éjjel-nappal itt van mellettem két ember, engem így engedtek el Velemre, és olyan kedvesek a Markusovszky Kórházban, hogy a professzor úr és a főorvos asszony fenntart nekem egy nagyon szép különszobát, úgyhogy cudarul el vagyok kényeztetve.

Nagyon jó érzés újra és újra felfedezni azt, hogy szeretnek

- mondta a Mokkában Törőcsik Mari. A Színes ász szakértője szerint természetes, hogy egy legendás művésznek kijár a különleges ellátás és a külön szoba, bár ennek magas a napi költsége, ami a beteget, vagy a hozzátartozóit terheli.

"Az érdemei alapján egy ilyen nagy művésznek egyértelműen kijár, hogy az inaktív éveiben kiemelt figyelemben részesüljön a szombathelyi kórházban, ahol egyébként csak kevesek tartózkodhatnak ilyen hosszú ideig. Az pedig magától értetődő, hogy a továbbiakban is fenntartanak neki egy különálló szobát, hisz mondhatjuk, az egész ország érdeke, hogy mihamarabb, professzionális körülmények között felépüljön"

- mondta a lapnak egy szakember.

A Szombathelyen található Markusovszky Egyetemi Oktatókórház emelt komfortú szobáját egyébként bármely olyan beteg, akinek ápolása az otthonában nincs biztosítva, vagy aktív kezelése után emelt szintű ápolási ellátásra tart igényt, tízezer forintos térítési napidíj ellenében lefoglalhatja.

Cserébe a hotelszobákra emlékeztető kórteremben külön fürdőszoba, mosdó, teljeskörűen felszerelt konyha, légkondicionált hálószoba, tévé, telefon és internet is található. Nem beszélve a kiemelt ellátásról: a napi ötszöri, emelt szintű étkezésről, a dietetikus tanácsadásról vagy a gyógytornászról.

És ezeket olvastad már?