HŰHA

Hátborzongató titok derült ki: szellemjárta palotában él Katalin és Vilmos herceg

A Kensington-palotában állítólag kísértetek laknak.
  • Szerző: ripost

Katalin hercegné és Vilmos herceg állítólag több szellemmel is osztozni kénytelen a Kensington-palotán. Úgy tudni, az egyik szellem, akit Peternek hívnak éppen Lajos herceg szobájában lakik.

Fotó: AFP

Peter egyébként I. György király „házi kedvence” volt. 1725-ben egy német erdőben bukkantak rá a Maugliként élő fiúra és ajándékként adományozták a királynak.

Egy portré még mindig lóg róla a palotában. Ezen látszik, hogy több deformitása is volt a fiúnak, a mai orvostudomány álláspontja szerint Pitt-Hopkins szindrómában szenvedett.

A betegségben szenvedőknek komoly tanulási és fejlődési nehézségeik vannak, valamint képtelenek a beszéd elsajátítására. A felvilágosodás korában Peter viselkedésével igazi szenzációnak számított, és vitára sarkallta az embereket, akik meg akarták húzni az ember és az állat közötti határt.

Peter nem tudott beszélni és nem volt hajlandó megtanulni a helyes viselkedést az asztalnál, valamint szívesebben aludt egy sarokban összegömbölyödve, mint az ágyban.

Végül azonban megunták, és egy farmon élt egészen 70 éves koráig. Semmi mást nem mondott egész életében, csak hogy „György király” és hogy „Peter”.

Halála után azonban úgy tartják, szelleme visszatért a Kensington-palotába és ott kísért.

De nem ő az egyedüli szellem. A monda szerint II. György is ott kísért és folyton azt kiabálja, „Miért nem jönnek már?”.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?