Létrehozva: 2016.03.08.

Harminc év után újra Budapesten koncertezik a világhírű gitáros

2016 legnagyobb zenei szenzációja! Brian May, a Queen gitárosa, és Kerry Ellis márciusban két koncertet ad a Budapest Kongresszusi Központban!

Brian May, a legendás Queen együttes gitárosa mindig hangsúlyozza, hogy milyen szívesen tér vissza Budapestre zenészként és magánemberként is. Minden bizonnyal belőle is sok emlék tör majd fel, amikor március 11-én és 12-én a londoni West End és a New York-I Broadway legújabb legnagyobb sztárjával, Kerry Ellisszel lép majd fel a Budapest Kongresszusi Központban.

A két sztár ma Prágában, holnap  Pozsonyban lép fel, de Brian May nem is titkolja, már alig várja, hogy Budapesten legyen, hiszen pont harminc éve volt, amikor a Queen együttes a Népstadion színpadára lépett.  Sok valós történet és legenda kering az akkori látogatásukról, amelyből egyes részeket a Live Magic című koncertfilmben is láthatunk. Bár a két koncert kapcsán sok teendője lesz, ha marad ideje, végiglátogatja az összes olyan helyszínt, ahol akkor még a Queen tagjaival, köztük Freddie Mercuryvel sétálgatott.

Szem nem maradt szárazon, amikor  Freddie Mercury a tenyeréből olvasva elénekelte a Tavaszi szél vizet áraszt című dalt. Maga a zenekar és Brian May is úgy emlékszik vissza, hogy ez volt életük egyik legemlékezetesebb koncertje, hiszen nagyon nagy szó volt – és számukra kissé misztikus is - , hogy a vasfüggöny mögött koncertezzenek. Az sem véletlen, hogy a Live Magic című dupla koncertalbumuk anyagát a Knebworth-parkban, a Wembley Stadionban tartott koncertjük mellett a Budapesten rögzített dalokból állították össze.

Brian May ráadásul ott lép fel, a Budapest Kongresszusi Központban, ahol a Live Magic című koncertfilm hazai díszbemutatóját tartották ugyancsak 1986 decemberében, és amelyen ő maga is részt vett díszvendégként.

Talán az egykori Queen koncert, és a tény, hogy Brian May számára nosztalgikus helyszín, Budapest is közre játszott abban, hogy a két sztár úgy döntött, hogy One Voice elnevezésű turnéjukat Kelet-Európában is bemutatják, és  a térségben 11 koncertet adnak márciusban. Magyarországot az a megtiszteltetés érte, hogy a Danubius Music szervezésében ebből két előadás a Budapest Kongresszusi Központban lesz.

Brian May és Kerry Ellis a We Will Rock You – The Musical szereplőválogatása kapcsán találkozott először Londonban. Brian May lett a producere az énekesnő Anthems című stúdióalbumának öt évvel ezelőtt, amelyet egy turné is követett 2011-ben. Ezek után egy igazán különleges, bensőséges hangulatú és nagyon sikeres turnéra indultak: a Born Free Tour keretében gyertyafény mellett akusztikus koncerteket adtak, hogy így hívják fel a figyelmet a Born Free Foundation elnevezésű kezdeményezésre, amelyet Virginia McKenna alapított a veszélyeztetett állatfajok megmentésére. A művészpáros a koncertekből egy élő albumot is kiadott  Acoustic by Candlelight címmel. 

A koncerten a két világsztár vendége a magyar The Bandys lesz, akik külföldi sikereik mellett decemberben már a hazai közönségnek is bemutatkoztak, amikor négy koncerten voltak a világhírű Harlem Gospel Choir előzenekara.

 

 


 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő dolog derült ki Ukrajnáról, erre nem gondolt senki

origo.hu

Hatalmas öröm érte a súlyos beteg Katalin hercegnét

borsonline.hu

Gyereknevelés mellett főállás? Majoros Hajni kitálalt, miért nem ment vissza dolgozni

mandiner.hu

Elájult a román utazóblogger attól, amit Magyarországon látott

ripost.hu

Kőkemény helyesírási teszt: ha ezt hibátlanul kitöltöd, az emberek 1 százalékához tartozol

hirtv.hu

Mutatjuk, kik Gyurcsány emberei a városházán

origo.hu

Az operatőrét agyonlövő Alec Baldwin rátámadt egy nőre, aki gyilkosnak nevezte - videó

mindmegette.hu

Kivonul a Spar az országból? Itt a cég magyar elnökének válasza

ripost.hu

Fülöp herceg az első pillanattól óva intette a királyságot Meghantől

ripost.hu

Azt hitték, hogy csak lusta a tesi órákon, kiderült, hogy rákos a magyar lány

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

ripost.hu

Házasság első látásra: Csabi reagált a róla és Bogiról elterjedt pletykákra

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

HŰHA

Áll a bál az X-Faktor körül, még saját mentora is a műsort szapulta

HŰHA

Újabb álompár van születőben? Nagy Ő Natira hajt a magyar rapper

HŰHA

"Csak dolgozni ne kelljen..." – közel félmilliót keresett egy nap alatt Aurelio

HŰHA

„Hű, de taplón beszél” — új szerelme miatt féltik Berki Mazsit

HŰHA

Egy veterán vallomása: "A hadsereg megpróbált beszervezni az UFO-vizsgáló alakulatba"

HŰHA

Súlyos baleset történt Eddie Murphy új filmjének forgatásán, csonttörést szenvedtek a stábtagok

HŰHA

Akkorát villantott az Exatlon bombázója, hogy még a nap is belepirult

HŰHA

Fülöp herceg az első pillanattól óva intette a királyságot Meghantől