HŰHA

Főzz olcsón finomat Szinetár Dórával: Ez az étel téged is felmelegít

Az elismert színésznő igazi konyhatündér! Készítsd el vele ezt a mennyei fogást! Megnyalod mind a tíz ujjad, és még a pénztárcád mélyére sem kell nyúlnod!
  • Szerző: T.B.

Borleves

Hozzávalók:

- 10 tojás

- 1 liter fehér, száraz asztali bor

- 2,5 dl víz

- szegfűszeg

- citromhéj


A tojások kivételével a többi hozzávalót felforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Ha langyos lett, kivesszük a fűszereket. A tojások sárgáját 25 dkg nádcukorral habosra keverjük, majd a boros lébe öntjük, közepes fokozaton egyszer felforraljuk, majd fogyaszthatóra hűtjük.

Bőségtál

Hozzávalók:

- 25 dg füstölt tarja

- 10-12 Csirke comb-mell

- 1 nagy nádcukros ananász konzerv

- 1 zacskó aszalt szilva

- 5 szál sárgarépa

- 3 szál fehérrépa

- 5 db zöldpaprika

- 5 db paradicsom

- majoránna

- oregánó

- bazsalikom

- petrezselyem

- 3 zacskó előrefőzött rizs

- 1 üveg szójaszósz

 

A római tálat beáztatjuk, a zöldségeket és a húst megpucolva, megmosva, lebőrözve a zöld és/vagy szárított fűszerekkel befűszerezzük. A tálat kibéleljük a vékonyra szelt tarjával a hozzávalókat rétegekben belerakjuk. A hússal kezdjük, rá a répa, a paprika-paradicsom, a szilva-ananász, ismét hús, és így tovább. A felső sor szilva-ananász tetejére rárakjuk a maradék zöldfűszert, a tálat lezárjuk a tetejével, és előmelegített, kb. 200 fokos sütőben 1,5-2 órát sütjük.

És ezeket olvastad már?