HŰHA

Fordulat történt Lajcsi ügyében, ezt mondta a vádalkura

"Ha egy ilyen egyezségbe belementem volna, azzal a bûnösségemet ismertem volna el, amiről szó sem lehet."
  • Szerző: Ripost

A közüzemi lopással és vesztegetéssel vádolt Galambos Lajos számára végleg elúszott annak lehetősége, hogy automatikusan rövidüljön az a legfeljebb 12 éves börtönbüntetés, amely a vádirat és a halmazati szabályok alapján kiszabható rá.Az új büntetőeljárási törvény ugyanis lehetőséget ad a vádalkura, illetve az ügyész, a védő és a vádlott közötti egyezségre, amely a tárgyalási jogról való lemondást takarja. A mulatós sztár azonban nem élt ezzel, így a héten háromszor is helyet kell foglalnia a vádlottak padján.

"Ha egy ilyen egyezségbe belementem volna, azzal a bűnösségemet ismertem volna el, amiről szó sem lehet. Ártatlan vagyok, meg fogom védeni az igazamat. Harcolok tovább!" – szögezte le Galambos Lajos, és a Blikknek az ügyvédje is megerősítette, hogy megállapodás nem történt.

"Az előkészítő ülésen Galambos úrnak kellett volna arról nyilatkoznia, hogy a bűnösségét beismeri, illetve a beismeréssel érintett körben a tárgyaláshoz való jogáról lemond, de védencem ettől elzárkózott, és az egyes vádpontokat cáfoló és annak ténybeli tévedéseit megvilágító védekezést terjesztett elő" – összegezte dr. Fröhlich Krisztián.

Bírócsere miatt kezdődött újra a zenész és 9 társa ellen indított büntetőper, de a Budaörsi Járási Ügyészség 2017 januári vádemelése változatlan maradt. Ennek értelmében 2–12 évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti Lajcsit, aki 2015 szeptemberi letartóztatása után már 125 napot töltött rács mögött. Pedig egy egyezség esetén jóval enyhébb büntetést is kaphatott volna.

Galambos Lajos ellen társtettesként elkövetett, jelentős értékre, üzletszerű lopás bűntette és szintén társtettesként elkövetett vesztegetés miatt indult büntetőeljárás. A vádiratban szakértői becslésekre alapozták a károkozás mértékét: eszerint a zenész áramot 30 millió, vizet 16 millió, gázt pedig 4,7 millió forint értékben vett szabálytalanul mocsai birtokán és egy tatai apartmanházban, de az áramszolgáltató ellenőreinek megvesztegetésével is megvádolták. A közműszolgáltatók időközben elismerték, nincs semmilyen követelésük.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Ez a legjobb ünnepi köret!
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?