HŰHA

Fordulat Hien szüleinek ügyében, eltűntek a bizonyító erejű iratok

Az énekesnő rokonait akár fel is menthetik az évek óta húzódó ügyben.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Meglepő fordulat várható a 25 éves énekesnő, Hien családjának bírósági ügyében. Az énekesnő szüleit és bátyját akár fel is menthetik a csütörtöki, másodfokú tárgyaláson, ügyvédjük szerint ugyanis rejtélyes módon több ezer oldalnyi fontos irat tűnt el a lefoglalt dokumentumok közül.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Facebook

Bűnszervezetben elkövetett embercsempészés miatt első fokon Hien szökésben lévő apja, az 54 éves Nguyen Tuan Anh öt év, édesanyja egy év, féltestvére két év hat hónap letöltendő börtönbüntetést kapott tavaly áprilisban, ám a következő tárgyalási napon minden megváltozhat az ügyben.

„Több mint ötezer oldalnyi, a Nemzeti Nyomozó Iroda által lefoglalt és az ügyben felhasznált dokumentum tűnt el nyomtalanul az ügyben” – kezdte dr. Tran Dániel, Hien édesanyjának és féltestvérének ügyvédje, aki egy másik, a védelem szempontjából fontos tényezőre is felhívta a Blikk figyelmét.

„Álláspontunk szerint a lehallgatási anyagokat fordító tolmács személye továbbra is kétséges, de vannak információk arra nézve, hogy az ismeretlen tolmács a II. rendű vádlott élettársa lehetett, ami súlyos aggályokat vet fel” – sorolta az ügyvéd, aki éppen azért szeretné, ha végre megtartanák a másodfokú tárgyalást, hogy fény derüljön ezekre az eddig homályban maradt részletekre.

Az ügy májusi tárgyalását ugyanis elnapolták, miután kiderült, hogy Hien Tonyként emlegetett édesapja pár hónappal korábban új ügyvédet bízott meg a képviseletével. Dr. Surdi Miklós így két vádlottat is képviselt az ügyben, az első- és az ötödrendűt. Korábban mindkét vádlott tagadta a bűnösségét, de Hien édesapja napokkal a tárgyalás előtt új vallomást tett e-mailben, amelyben részben beismerte az ellene felhozott vádakat.

„Kiutaztam Vietnámba, és Ho Si Minh városban, egy szállodában írtuk alá a papírokat 2019. április 4-én” – mondta akkor a bíróság előtt az ügyvéd, akit rögtön kizártak az eljárásból, ugyanis a törvények értelmében nem képviselhet egy ügyben két olyan gyanúsítottat, akik különbözően vallanak saját bűnösségükről.

A jelenleg New Yorkban élő Hien szüleit és féltestvérét 2010 nyarán tartóztatták le. Azzal vádolták őket, hogy alkalmanként akár több mint 3 millió forint ellenében hamis papírokkal segítettek Magyarországra jutni vietnámi állampolgároknak, akiket aztán továbbutaztattak nyugatra. A vádirat alapján a vállalkozás közel egymilliárd forint bevételt hozott.

Hian apja, Tony egy évig ült előzetes letartóztatásban, később házi őrizetbe került, ahonnan megszökött az eljárás elől. Az évek óta tartó ügy egyetlen tárgyalásán sem jelent meg, nemzetközi elfogatóparancs van érvényben ellene, feltehetően korábbi otthonában, Vietnámban él, ahonnan nem lehet kiadatást kérni Magyarországra.

címkék: