HŰHA

Fillérekből elkészítheted Fodor Zsóka ízletes menüjét!

A népszerû színésznő elképesztő alakítása nemcsak a színpadon, hanem a konyhában is figyelemre méltó!
  • Szerző: T.B.

Tanyasi, filézett csirkecomb törtburgonyával

Hozzávalók:
- 1 kiló csirkecomb
- só, bors, Erős Pista
- hagyma, paprika, paradicsom, fokhagyma
- liszt
- libazsír

Kiklopfoljuk, megsózzuk, majd lisztben meghempergetjük a húst. A zsírt felforrósítjuk, a hússzeleteket rövid ideig hirtelen sütjük. Majd kivesszük a hússzeleteket és a serpenyőbe tesszük a következőket: sok hagyma, két zöld paprika, egy paradicsom, héja nélkül, pirospaprika, hegyes zöld paprika, vagy erős Pista. Visszapakoljuk a megsütött húsokat, és ízlés szerint összetört fokhagymát, borsot teszünk hozzá. Lassú tűzön, lefedve összefőzzük. Libazsírban a snidlinget megpároljuk, és a héjába sült burgonyát összekeverjük vele.

Citromos szelet

Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 25 dkg jéghideg vaj
- 10 dkg porcukor
- fél citrom reszelt héja
- csipet só
- 4 tojás
- 2 citrom leve
- 1 citrom reszelt héja
- 30 dkg cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 5 dkg liszt
- csipet só

A sütőt előmelegítem 170 fokra. A jéghideg vajat a reszelő nagy lyukán lereszelem. Hozzáadom a lisztet, cukrot, sót és reszelt citromhéjat, és kézzel gyorsan összemorzsolom, hogy a liszt egyenletesen befedje a vajat, és finom morzsa állagú legyen. Egy kb. 20x30 cm-es tepsit kibélelek sütőpapírral, és beleszórom a morzsát. Kézzel (ill. pohár oldalával) teljesen belenyomkodom, hogy egy tömör, egyenletes réteget kapjak. Beteszem a sütőbe, 20-25 percig sütöm, amíg világosra sül. Amíg sül, kikeverem a tetejét: a tojást fehéredésig keverem a cukorral. Hozzáadom a citromlevet, citromhéjat, végül a lisztet, sütőport, csipet sót (ha használok, a likőrt), és teljesen csomómentesre keverem. Amikor a tészta megsült, ráöntöm a masszát. Visszateszem a sütőbe és 20 percig sütöm, amíg a krém megszilárdul. Ezt a sütit teljesen ki kell hűteni. Rombuszokra vágom, és megszórom sok porcukorral. Hűtőben néhány napig eláll, és tökéletesen fagyasztható.

 

És ezeket olvastad már?