HŰHA

Fillérekből elkészítheted Demcsák Zsuzsa szilveszteri menüjét!

A csinos mûsorvezető elképesztően ügyesen bánik a fakanállal is! Ha elkészíted ezt a receptet, megnyalod mind a tíz ujjad!
  • Szerző: T.B.

Mozzarellás csirkemell

Hozzávalók:
  • 1 kg filézett csirkemell
  • mozzarella
  • fejenként 2-3 szem krumpli
  • sült csirke fűszersó

A csirkemelleket szép szeletekre vágom, enyhén kiklopfolom, és sült csirke fűszersóba beforgatom. Oldalanként egy-egy percig odakapatom egy serpenyőben, majd amíg még meleg, addig ráteszek egy-egy szelet mozzarellát, hogy már egy kicsit ráolvadjon, mielőtt a sütőbe kerül. Krumplit ízlés szerint főzzük vagy süssük.

Pácolt eper borhabban

Hozzávalók:
  •  1 kg eper
  • méz
  • balzsamecet
  • 1 üveg édes Tokaji szamorodni
  • 6 tojás
  • barna cukor

Az epreket megmosom, kettévágom, majd a felforralt balzsamecetben, amihez nagyjából egy pohár mézet öntök, megforgatom, kicsit összeforralom. A balzsamecettel vigyázni kell, mert elég erős lesz a kipárolgása. Az ecetben pácolt epreket tányérokba teszem. A tűz fölött habüstben a hat darab tojást gyors kevergetés mellett habbá verem, közben hozzáadom az üveg szamorodni 3/4-ét. Gyorsan kell kevergetni, különben omlett lesz belőle. Ha kész van, akkor leveszem a tűzről, és még kavargatom, hogy egy kicsit hűljön, majd az eprekre öntöm. Ha gyönyörűen befedte az epreket, akkor megszórom barna cukorral a habot, és egy-egy percig a sütőbe teszem, hogy a barna cukor szépen ráolvadjon.

És ezeket olvastad már?