HŰHA

Férjének köszönhetően szólalhatott meg Weisz Fanni!

Láthatóan kivirult, mióta férjhez ment Weisz Fanni! A siket modell tele van energiával, jelnyelven tanítja a követőit, és még olyat is tett, amire eddig még nem vállalkozott. Legyőzte a gátlásait és szavakkal köszöntötte a rajongóit.
  • Szerző: ripost

Weisz Fanni siketen született, ám mivel hatéves korában beültettek a fülébe egy implantátumot, hallókészülékkel képes hallani.

Ezt a lány sosem titkolta, ahogy azt sem, hogy számára a csend világa a természetes, ezért érthető, hogy nem gyakran használja az eszközt, főleg, mivel erős fejfájást okoz neki. És mivel nem hallja a hangsúlyokat, a nyelvi eszközöket, természetes, hogy a beszéd is nehezen megy neki.

Az, hogy Fanni most több Instagram-videóban is megszólalt, és így tanítja jelelni az érdeklődőket, hatalmas dolog: a lány ugyanis évekig nem szívesen beszélt a nyilvánosság előtt.

Miután 2010 decemberében a Megasztár döntőjében Rúzsa Magdi Gábriel című dalát kísérte jelnyelven, egycsapásra országszerte ismert lett. Mindenki szívébe zárta a csinos modellt, aki kedvességével bárkit levett a lábáról.

Ezután a felkérései is megszaporodtak, a pécsi lány odáig jutott, hogy Áder János köztársasági elnök újévi beszédeit is ő fordította a siketek nyelvére 2013-ban, 2014-ben, 2017-ben és 2018-ban.

Fanni korábban számtalan tévéfelvételen kért jelnyelvi tolmácsot maga mellé: nem mintha sztárallűrjei lennének, egyszerűen szégyellte a hangját. Harmadik osztályos korától már halló gyerekek közé járt iskolába, ott pedig teljesen bezárkózott, mert voltak, akik kicsúfolták őt a hangja miatt.

A részleteket elolvashatod a szombati %% napilapban!

És ezeket olvastad már?