HŰHA

Pécsre költözött a pápa főkertésze, és elárulta, milyen a Szentatyának dolgozni

A pápai nyári rezidencia kertészetét gondozta Alessandro Reali, aki feleségével úgy döntött, hogy végül Pécsre költöznek.
  • Szerző: ripost

Harminc évig gondozta a mindenkori pápa nyári rezidenciájának óriási kertjét Alessandro Reali. A híres főkertész nemrégiben a magyar származású feleségével úgy döntött, hazánkba költöznek. Pécsett találták meg az otthonukat, a Mokkának pedig most exluzív interjúban mondta el, milyen ember valójában Ferenc pápa.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ferenc pápa egykori főkertészének magyar felesége van

Ferenc pápa egykori főkertészének magyar felesége van (Fotó: TV2)

„A pápával találkozni egy nagyon különleges érzés, a hívő embernek pláne felemelő. Híres politikusokat is láttam testközelből, de ez egy teljesen más dolog. Amikor a pápával személyesen találkoztam, az nem mindennapi ünnepi érzéseket váltott ki belőlem” – mondta el a Mokka stábjának Alessandro Reali.

A híres kertész argentin steaket sütött Ferenc pápának, aki megdicsérte a főztjét, és a beszámolója szerint nagyon barátságos ember benyomását keltette.

„Amikor Ferenc pápa először érkezett meg Castel Gandolfóba, nem volt szakács, ezért én főztem neki. Húst sütöttem, argentin steaket, mert ő argentin. Nem egyszerű elkészíteni, de azt mondta, nagyon finom lett.”

Reali a korábbi egyházfőkkel is nagyon jóban volt: II. János Pál pápával sokat beszélgetett, XVI. Benedek pápával pedig sokat kirándult.

Zengő Ágnes, a kertész felesége nagyon élvezte a pápa nyári rezidenciáján töltött éveket, jóllehet, néhány szabályt azért be kellett tartaniuk.

„Voltak szabályok, természetesen. Akadtak részek, ahová nem mehettünk mindig, különösen akkor nem, amikor ott volt a pápa is. De úgy egyébként biztonságot és nyugalmat adott a hely, zárt falak között éltünk, a gyerekek játszhattak, szabadságot kaptunk és egy csodálatos parkot, amit meg tudtunk mutatni a családtagjainknak, barátainknak, ismerőseinknek” – fogalmazott az asszony, aki több mint tíz évig élt Castel Gandolfo falai között a férjével.

A Mokka teljes riportját itt tekintheted meg:

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?