HŰHA

Ezt nem gondoltad volna: Így lett világsztár Harrison Ford

A hollywoodi színész a harmincas évei közepén lett sikeres, Han Solo szerepével futott be.
  • Szerző: BDF

Harrison Ford a hetvenes években barátkozott össze George Lucasszal, aki később nagy hatással volt Ford karrierjére. A rendező ugyanis 1975-ben a behívta egy olvasópróbára a Csillagok háborúja szereplőválogatásán, hogy segítsen a jelentkező színészeknek. A meghallgatásokon Steven Spielberg figyelt fel rá, ő győzte meg Lucast, hogy bízza Fordra Han Solo karakterét. Ez a szerep hozta meg végül a világhírnevet a színész számára.

Nem élt meg a színészkedésből

A színész máig mintegy 50 filmet forgatott, de a kezdetekben nem volt könnyű helyzetben: 1977-ben máris szüneteltetnie kellett a karrierjét, mivel színészként képtelen volt eltartania a családját. Azonban nem várt rekordsikert hozott a néhány hónappal később debütáló Csillagok háborúja, amely máig a történelem egyik legjövedelmezőbb filmje.

1980 és 1983 között még kétszer láthatták a rajongók a Star Wars folytatásaiban, majd 2015-ben a hetedik részben, negyedik és egyben utolsó alkalommal. A Csillagok háborúja mellett élete másik legnagyobb szerepe a négy részt is megélt Indiana Jones volt. 1981-2008 között szórakoztatta a közönséget kalandor régészprofesszorként.

További érdekes információkért és különleges fotó-összeállításunkért keresd a %% csütörtöki számát.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?