HŰHA

Ezért sértődött meg Vitrayra a TV2 sztárja

A két tévés egészen mostanáig nem beszélte meg, mi vezetett odáig, hogy 22 éve nem tartották a kapcsolatot.
  • Szerző: Ripost

Igaz a mondás, hogy az idő megszépíti emlékeket, megbocsájtóvá teszik az embert. Gundel Takács Gábornak évtizedeken át fájt, hogy egykori főnöke, Vitray Tamás azt mondta neki, hogy nem lépteti elő, mert a képességeinek megfelelő pozícióban van… Huszonkét év után végre elásták a csatabárdot, együtt tartottak előadást, sőt még egy közös képre is összeálltak. 

Huszonkét évvel ezelőtt mély sérelem érte Gundel Takács Gábort, amiért képességeit egykori főnöke, az ikonikus tévés, Vitray Tamás nem tartott túl sokra, ahogy nem segítette előrébb jutni a ranglétrán sem. Az idő azonban Gundelt igazolta, hiszen kétségtelenül napjaink egyik legsikeresebb televíziósa lett. Teljesítményéről elismerően beszélnek akkor is, ha futballmeccset közvetít, vagy ha kvízműsort vezet. Bármilyen feladatot kapott, sikeresen helyt áll. Mindezt nem lehetett könnyű véghez vinnie, hiszen pályája kezdetén az egyik legnagyobb szaktekintély nem jósolt neki nagy jövőt. Gundel 1983-ban kezdett a Magyar Televízió sportosztályán, ám egy évvel a nagy lehetőség, az 1996-os atlantai olimpia előtt távozott az Eurosporthoz. Mint kiderült, nem teljesen önszántából, állítólag nem találták a közös hangot a főszerkesztővel, Vitray Tamással.

Gundel évekkel később, az Arckép című műsorban idézte fel a sérelmeit. „Úgy éreztem, egy helyben toporgok.

Nem láttam az előrelépési lehetőséget, pedig úgy éreztem, szeretnék ezen a bizonyos szamárlétrán továbblépni előre, de az akkori főnökömmel, Vitray Tamással nem értettünk ebben egyet

– elevenítette fel az emlékeket Gundel Takács Gábor, aki úgy érezte, csak kisebb feladatokat kapott amolyan beugróként, holott megérett már a nagyobb kihívásra, ám az erre kapott válasz felért egy arculcsapással.

"Vitray Tamás nem adott lehetőséget. Jeleztem, szeretnék továbblépni, de nem tudok, mire ő azt mondta, úgy látja, a képességeimnek megfelelő feladatokat látok el. Ezt a mondatot sosem fogom elfelejteni, fájt”

– vallotta be a műsorvezető, aki mára, talán a sikereinek, és persze az elmúlt éveknek köszönhetően megenyhült.

"Valójában nincs miért kibékülnünk, hiszen soha nem vesztünk össze. Amit nyilatkoztam most is fenntartom, de Vitray Tamás is elismerte, hogy abban semmi bántó nem hangzott el”

– mondta a %%-nak a műsorvezető, aki több mint húsz év után a minap még egy közös fotóra is összeállt Vitrayval. A két tévés múlt pénteken egymás mellett ülve, békében meséltek pályafutásukról a Madách Színházban a Gondolat Bonbonok című beszélgetésen, ahol azt taglalták, szerintük mit jelentett a média és a televíziózás világa a múltban és ma. Maga a szervező sem gondolta, hogy médiatörténelmi pillanatnak lesz szemtanúja és meghívásának mind a két legenda eleget tesz, továbbá megbékélnek egymással.

És ezeket olvastad már?