HŰHA

Ez durva: Saját embere húzta le Galambos Lajost

Sokaknak leesett az álla kedden délelőtt a bíróságon, ahol két halasztás után végre elkezdődhetett Galambos Lajos és társai közmûlopási pere.
  • Szerző: Buster

Galambos Lajos büntetőperének egyik sarokköve a vesztegetési vád, amivel kapcsolatban egészen meglepő fordulat állt be, miután felolvasták a harmadrendű vádlott korábban tett, most fenntartott vallomását.

A férfi, az ügyben érintett tatai lakópark közös képviselőjeként érintett a megvesztegetés ügyében, mivel a vád szerint, ő közvetített az E-On ellenőre és Galambos Lajos között, amikor megállapodtak fejenként 250 ezer forint készpénzben melynek fejében a szolgáltató emberei szemet hunynak az ingatlanban feltárt visszásságok felett.

A vádlott vallomásából kiderült, hogy ő valójában csak kihasználta az ellenőrök megjelenését és Lajcsinak csak hazudta, hogy pénzért hajlandóak "félrenézni". Azt állította, hogy akkoriban anyagi gondokkal küzdött, mivel nem sokkal korábban szabadult fél éves előzetes letartóztatásából, ezért élt a kínálkozó lehetőséggel.

Az ügy harmadrendű vádlottja, vallomásában arról is beszélt, hogy az átverésért már bocsánatot kért Lajcsitól és egy karácsonyi buli alkalmával vissza is fizette neki a félmillió forintot. Hozzátette, hogy akkoriban nem volt tudomása róla, hogy Galambos telefonját már lehallgatják, így nem gondolta, hogy a beszélgetésük később egy perben kerül elő mint bizonyíték egy vesztegetési vádban.

És ezeket olvastad már?