HŰHA

Exkluzív fotók: Megmutatta koraszülött kisfiát Erdei Zsolt

Erdei Zsolt gyermekéért az egész ország aggódott a nyáron, hiszen hét hónapra jött a világra, sokáig életveszélyes állapotban volt.
  • Szerző: Ripost

Erdei Zsolt és két gyermekének édesanyja, Dudás Réka nehéz időszakon vannak túl. Közös kisfiuk koraszülöttként, hét hónapra jött a világra, emiatt az elmúlt egy évben rengeteg megpróbáltatáson mentek keresztül. Madár és kedvese öt éve találtak egymásra, immáron két gyermek boldog szülei, ám sajnos egyik baba élete sem kezdődött zökkenőmentesen.

Gréti is korán érkezett

A kislányuk, Erdei Gréti, 2014 május 28-án, hat hónapra, mindössze 900 grammal látta meg a napvilágot, nem lehetett tudni, mit hoz számára a jövő… Majd három évvel később 2017 május 18-án a sors megismételte önmagát, és bekövetkezett, amitől Erdei Zsolt rettegett: kisfiuk, Vilmoska is korábban, hét hónap után, 1480 grammal érkezett meg. S, bár egyszer már végigjárták az utat, semmi nem garantálta, hogy a fiúcska megerősödik, és egészségesen térhet haza.

Mivel idejekorán látta meg a napvilágot, szervei nem fejlődtek ki rendesen. Születése után azonnal inkubátorba került, majd lélegeztetőgépre tették, sokáig a koraszülött osztály intenzív osztályán kezelték, nyelési problémái miatt szondával etették. Több mint két hónap küzdelem után aztán rövid időre kikerült a kórház falai közül, ám emésztési problémák miatt újabb vizsgálatokra, kezelésekre volt szükség. Jó időbe került mire Vilmoska végleg hazamehetett.

„Büszke apuka vagyok”

Erdei a %%-nak elárulta, még ma sem könnyű visszaemlékeznie Vili születésére. „Tartottuk magunkat, erősek voltunk, és csak arra koncentráltunk, hogy a fiunk jobban legyen. Réka minden idejét a kórházban töltötte, sokat sírt, és tehetetlenül várta az orvosok napi beszámolóját. Nagyon sajnáltam szegényt, de büszke voltam rá, ahogy ma is az vagyok. Arra is büszke vagyok, hogy három gyermek apukája lehetek, ez nagy teljesítmény" - mondta Erdei.

"Az elmúlt hónapok nagyon fárasztóak voltak, míg Réka Vilmos mellett volt a kórházban, majd otthon, én gondoskodtam a másik két gyerekről és természetesen a munkában is helytálltam. Nehéz volt, de megérte, mert gyönyörű családom van. Õk a legfontosabbak számomra! – tette hozzá a világbajnok ökölvívó, aki rajong a fiáért. 

Érdeklődő kisfiú lesz

"Elgyengülök, ha rám néz a hatalmas kék szemeivel. Úgy örülök, hogy mindig jókedvű, már most érződik, nyitott, érdeklődő kisfiú lesz. Vili egy csodálatosan nyugodt, kiegyensúlyozott kisbaba.

Egész nap meg sem szólal, csak akkor kiabál egy kicsit, ha éhes, de ez természetes.

"Imádom, amikor rám mosolyog, és boldog vagyok, hogy egészséges a kisfiunk

– fejezte be Erdei Zsolt.

Még több képet talál a kisfiúról és a boldog családról a ma megjelent decemberi HELLO! magazinban és a %% csütörtöki lapszámában.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?