HŰHA

Embertelenül bántak a rendőrségen Steiner Kristóffal!

A tévés mûsorvezetőt egy bankban fogták el a rendőrök, bántalmazással gyanúsítják, holott van alibije.
  • Szerző: Ripost

Négy órán át börtönben volt Steiner Kristóf, miután egy izraeli nő azzal gyanúsította meg őt, hogy napokkal ezelőtt megtámadta. Kristóf épp egy tel-avivi bankban tartózkodott, amikor két rendőr közölte vele, hogy letartóztatják.

A bloggert egy hat fős fogdába szállították, és bár harminc percenként közölték vele, hogy kihallgatják, erre csak négy óra elteltével került sor.

"Az a szerencse, hogy a párom, Nimrod velem volt a bankban, így ő tudott értesíteni egy ügyvédet, bár azt sokáig ő sem tudta, hogy pontosan miért is van erre szükség. Aztán kiderült, hogy egy asszony, akit soha életemben nem láttam, azzal gyanúsít, hogy néhány nappal ezelőtt megtámadtam őt a bank parkolójában" - tárta fel az ügy részleteit a %RIPOST%-nak Kristóf. 

A java azonban csak ezután következett, a rendőrségen ugyanis Kristófnak embertelen bánásmódban volt része.

Több jogszerűtlenség is történt.

Az őrsön alig beszélt valaki angolul, márpedig nekem jogom van érteni azt, hogy mit írok alá és mivel vádolnak.

Ügyvédet sem hívhattam, hanem a rendőrök  telefonáltak a páromnak és kérték el egy jogi képviselő számát.

Én viszont nem is beszélhettem az ügyvéddel, így azt sem tudtam, mi a neve!"

A négyórás procedúra során Kristófnak igazolnia kellett az alibijét, ám az ügy még itt nem ért véget, sőt hetekig, akár hónapokig is elhúzódhat. 

"Két lehetőség adódik: a nő vagy mentálisan beteg, vagy pedig valóban megtámadta valaki, és bennem vélte felismerni a támadóját. Amikor azonban bebizonyosodik az ártatlanságom, én jövök. Nem szabad hagynunk, hogy ártatlan emberekkel ezt megtegyék.

Láttam, milyen kiszolgáltatott helyzetben vannak azok a cellatársaim, akik nem rendelkeznek biztos családi és anyagi háttérrel.

Ezért azt üzenném, hogy mielőtt az emberek ítélkeznének olyanok felett, akiket az igazságszolgáltatás elítélt, gondolkozzanak el azon, hogy akár az ő ártatlan gyermekük is kerülhet ilyen helyzetbe, a világ ugyanis sajnos így működik" - fogalmazott Kristóf.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?