HŰHA

Elképesztő részletek Galambos Lajos vallomásából

Bíró legyen a talpán, aki egyszeri olvasatra képes kibogozni a zenész ellen indított büntetőper összekuszálódott szálait!
  • Szerző: Buster

Galambos Lajos többször elhalasztott, de csütörtökön végre elindult tárgyalássorozata már-már mozifilmbe kívánkozó fordulatokat rejtett azok számára, akik nem a vádlottak padjáról figyelték az eseményeket.

Ahogy arról a %RIPOST% korábban beszámolt, a közműlopásos ügy elsőrendű vádlottja vallomást tett, melynek szövegét a bíró olvasta fel, majd' másfél órán keresztül. A hallgatóság több részletnél is meghökkent, de talán az egyik legszürreálisabb pillanat az volt, amikor Galambos Lajos felidézte a huszonegynéhány átélt házkutatás egyikét. Azt, melynek során a rendőrök érdekes megoldást alkalmaztak birtoka gáz- és vízvezetékeivel.

A felvezető rész is érdekes!

"Nagyon hangsúlyosan szeretném leszögezni, hogy a gázközmű-szolgáltató több esetben is ellenőrzött nálunk a lakóházban, és az alacsony fogyasztásra való tekintettel ún. impulzusmérőt helyezett fel, mely arra is alkalmas, hogy jelezze, ha az óra megkerülésre kerül, vagy a gáz azon esetleg visszafelé folyik, illetve ún. mágnesezési technikával sem lehet befolyásolni az implulzusmérő órát.

A gázmérőórát felhelyező, illetve azt ellenőrző szakemberek az órát több esetben ellenőrizték, és szabálytalan vételezést nem találtak.

Nagyon egyszerű lett volna ugyanakkor megállapítani, ha szabálytalanul vételezünk gázt, egészen egyszerűen az elkerülő vezetéket (ha volt ilyen, de nem volt) össze kellett volna kötni a szabályos gázvezetékkel, és ha úgy is működik a házak fűtése, vagyis a kazánok, és a gázberendezések anélkül is működnek, hogy a mérőóra számlál, úgy megállapíthatták volna, ha elkerülő vezetéket használtam volna."

És jön az a bizonyos mondat!

A nyomozók ugyanakkor a gázvezeték mellett lévő vízcső felállásra rákötötték a gázt!

- olvasta fel a bíró Lajcsi emlékeit. A zenész ezen a ponton érezhette, hogy okoz némi meglepetést, mert így folytatta:

Igen, jól értették, a nyomozók összekötötték a vízvezetékrendszert a gázvezetékrendszerrel.

Ha a vízvezetékhálózaton keresztül működött volna a gázkazán, akkor írhatták volna le, hogy lopjuk a gázt. Minekutána elkerülő vezetéket nem találtak, a gázvezeték pedig sértetlenül került az impulzusmérőbe bekötésre, a házunkat pedig fafűtéssel (faaprítékkal és tűzifával) fűtöttük, és fűtjük a mai napig, gázt sem a múltban, sem a jelenben nem használunk"

- jelentette ki a 30 milliós közműlopással vádolt zenész.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?