HŰHA

Elképesztő rekordok, így készült a Ninja Warrior akadálypályája

Végre megérkezik hazánkba hétfő este a világ egyik legkeményebb tévés versenye.
  • Szerző: Ripost

A TV2 ehhez megépítette eddigi legnagyobb televíziós díszletét egy 5000 négyzetméteres stúdióban. Az emberi teljesítőképesség határát feszegető műsor lassan már az egész világot meghódította, de eddig csak hat embernek sikerült teljesíteni a pályát.

Magyarországon is rengeteg rajongója van a világ egyik legkeményebb versenyének, a Ninja Warriornak. Így, amikor a TV2 kihirdette, hogy várják a játékosokat, pár nap alatt több mint háromezren jelentkeztek. A válogatás után a selejtezőkre 330 ember maradt, közülük kerülhet ki az, akit Ninjának avatnak. Persze nagy kérdés, hogy sikerül-e a monumentális akadálypályát valakinek végigcsinálni. Eddig mindössze hat embernek sikerült.

Többek között van benne hullámvasútszerű rámpa, amin egy rúdba kapaszkodva kell lesiklani, „kötélcsapda”, különböző ugró és kapaszkodó akadályok. A legtöbb feladatnál, ha a versenyző ront, vízzel teli medencébe esik. A stúdióban 400 köbméter víz található. Ezek legyőzésére nem elég az erő, elképesztő küzdőszellemre és kitartásra lesz szükségük a versenyzőknek.

Az ötezer négyzetméteres stúdióban a pálya felépítését nemzetközi csapat felügyelte. A 250 méter hosszú pályához 15 tonna alumínium- szerkezetet használtak fel, a forgatásokon 20 kamera forgott, kétszáz stábtag dolgozott, 1500 lámpa világított és 50 kilométer kábelt használtak.

A három műsorvezető: Tilla, Majka és Mádai Vivien lesz. A Mokka műsorvezetőjének régi vágya valósult meg ezzel.

„Nagyon régóta vágytam arra, hogy egyszer Tillával dolgozhassak – mondta Mádai Vivien. – Remélem, hogy majd szóhoz jutok a fiúk mellett, mert ismerjük őket, nagyon karizmatikus egyéniségek külön-külön is. Egyébként én a férjem miatt régóta nagy rajongója voltam a Ninja Warriornak, mert ő nézte a külföldi adásokat. Ami vicces, hogy éppen a forgatás előtt beszéltük meg a párommal, hogy egy ideig nem vállalok nagyobb volumenű műsort a család miatt. De, amikor elmondtam neki, hogy a Ninja Warrior műsorvezetőjének kértek fel, abba egyből beleegyezett. Hatalmas megtiszteltetésnek érzem, hogy engem választottak. Biztos vagyok benne, hogy szeretni fogják a nézők, mert mindenkit magával ragad. Ez egy monumentális műsor, hatalmas díszlettel és elképesztő emberi teljesítményekkel.”

 

Ötvenéves testépítő hölgy is indul
Bucsi Krisztina legidősebb női versenyzőként került be a selejtezőkbe. A kétgyermekes anyuka a MH szolnoki 86 helikopter bázisán dolgozik. Így engedélyt kellett kérnie a tévés szerepléshez.
„Nem volt túl sok időm a felkészülésre – mondta Krisztina. – Hiába foglalkozom testépítéssel, erős vagyok, de ehhez a versenyhez ez nem elég. Néztem a külföldi videókat és láttam, hogy nagyon sokrétű képesség kell hozzá. Ennek megfelelően készültem.  Két fiam van, az egyik nem igazán örült, hogy jelentkeztem, a másik viszont büszke rám.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?