HŰHA

Elképesztő összefogás: több millió forint gyűlt össze a Sláger Táborra

Hátrányos helyzetû gyermekek fejlesztő élménytáborára gyûjtött a Sláger FM és az Ökumenikus Segélyszervezet egy tematikus nap keretében.
  • Szerző: sv

Hátrányos helyzetű gyermekek fejlesztő élménytáborára gyűjtött a Sláger FM és az Ökumenikus Segélyszervezet egy tematikus nap keretében. Tucatnál is több híresség és magánember egyedi felajánlásával, valamint 1 353 híváson, és 5 355 db hallgatói SMS-en keresztül érkezett be pénz, több, mint három millió forint összértékben. Ez az összeg 21 gyermek nyári fejlesztőtáborának teljes finanszírozását teszi lehetővé.

A hallgatók lelkesedése ragadós volt: összefogtak a sztárok és műsorvezetők is!  Május végi akció során reggeltől délután 18 óráig várták a Sláger FM-nél az SMS-eken érkező 250 Ft-os felajánlást a hátrányos helyzetű gyermekek javára. „Az akcióban a Sláger FM valamennyi műsorvezetője aktív szerepet vállalt, mindannyian szívügyüknek tekintették, hogy a rászoruló gyerekeket el tudják küldeni életük első táborába, nyaralására” – számolt be a kulisszák mögött zajló lelkesedésről Jáksó László, a Sláger FM kreatív igazgatója.

Pordán Petra műsorvezető egy 300 ezer forintos felajánlásért cserébe leküzdötte félelmeit, és üvegen járt. Abaházi Csaba műsorvezető mongolul énekelte egykori slágerét, a Halál a májra című dalt. Bárdosi Sándor és Növényi Norbert, mikor a felajánlások elérték a kétmillió forintos összeget, hivatalos szumómérkőzésen csaptak össze, ahol nagyon szoros, kiegyenlített küzdelem után Bárdosi Sándor kerekedett felül ellenfelén.

Az extrém akciókon túl tárgyi felajánlások is érkeztek a Sláger FM sztárjaitól: Náksi Attila felajánlotta a Carpathian Brigade '09 szurkolói sálját, ami a Magyarország-Finnország labdarúgó meccs koreóját adta. Somogyi Zoltán valóra vált gyerekkori álmát, egy óriási LEGO-készletet adott tovább a nemes ügy érdekében. Garami Gábor a gyerekeknek egy gitárt ajánlott fel, amit majd személyesen fog átadni a nyári Sláger Táborban.

Emellett számos híresség, többek között Wolf Kati, Katus Attila és Gyurta Dani is tiszteletét tette a Sláger FM stúdiójában, hogy jelenlétével támogassa az adománygyűjtés sikerét.

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Tiramisu-variációk karácsonyra
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?