HŰHA

Elképesztő, így néz ki most az életmentő műtéten átesett Benkő László

Az Omega billentyûsét sokkolta tavaly júniusban az orvosa, amikor közölte vele: rosszindulatú daganatokat találtak a máján.
  • Szerző: Totti

A legendás együttes billentyűse próbált nem pánikolni, de nem tagadja, többször lepergett előtte az élete. Benkő László novemberi műtétje azonban nagyon jól sikerült, mostanra felszedett 15 kilót, úgy néz ki, mint betegsége előtt, és humora is visszatért.

Aki mostanában találkozik Benkő Lászlóval, annak rögtön feltűnik, hogy komoly betegsége után mennyire összeszedte magát. Mintha kicserélték volna, viccelődik, nyoma sincs tavalyi depressziójának. Pedig pokoli hónapokon ment keresztül azóta, hogy kiderült: rosszindulatú daganatok vannak a máján. Képtelen volt feldolgozni, nem tudta, hogyan mondja meg családjának. Látványosan lefogyott, kihullott a haja. De aztán a kemoterápiák hatására a máján lévő daganatok annyira összezsugorodtak, hogy meg lehetett műteni. A laparoszkópiás beavatkozás során lecsippentették a rákos gócokat, másnap pedig már rocksztárként hagyta el a kórházat.

 

Amikor az orvos mondta, hogy tökéletesen sikerült az operáció, hatalmas kő gördült le a szívemről

– folytatta Benkő László. – Onnantól nem volt megállás, napról napra egyre jobban éreztem magam mind lelkileg, mind fizikailag. A koncerteket is egyre jobban bírtam, egyre nagyobb kedvvel néztem tükörbe. Most pedig már sikerült tizenöt kilogrammot híznom. Most még a pocakomat is imádom. Elképesztő, de tavaly még temetni akartak, most meg majdnem úgy érzem magam, mint negyvenéves koromban. Nálam, Kóbor szerint, csak ő egészségesebb az Omegában. Imádok élni!”

Hogy miként dolgozta fel lelkileg az elmúlt évet Benkő László, és hogy mi zökkentette ki depressziójából, azt elolvashatod a %% napilap szerdai számában. Keresd az újságárusoknál!

És ezeket olvastad már?