HŰHA

Drámai vallomás, szó szerint újjászületett a magyar zenész

Nagyon nehéz időszakon van túl Gidófaly Attila, aki daganatos betegsége miatt őssejtbeültetésen esett át.
  • Szerző: Ripost

A beavatkozás után három hónapig karanténban kellett lennie, mert bármilyen fertőzés végzetes lehetett volna számára. Utána már zenélhetett a Karthago koncertjein, de maszkot kellett viselnie. De, amin végképp meglepődött, meg kell kapnia mindazokat az oltásokat, amit egy csecsemőnek.

Tele van fellépésekkel a legendás Karthago zenekar határidőnaplója. Rajongóik már semmit sem vesznek észre abból, hogy Gidófalvy Attila nemrég még nagyon beteg volt. Mint ahogy azt sem tudják, hogy a zseniális gitárosnak műtétje óta is havonta kontrollra kell járnia. Ilyenkor elvégeznek az orvosok egy teljes laborvizsgálatot és infúzióban csonterősítőt kap. Mint azt a %% megírta: Gidófalvy Attila három évvel ezelőtt, nyolcórás műtéten esett át, mert porladni kezdett a gerincének egy része és összecsúsztak a csigolyái. A sérült részeket titánnal erősítették meg. Később kiderült, hogy a műtét helyén rosszindulatú daganat van. Ekkor döntöttek orvosai az őssejtbeültetés mellett.

„Az meg is hozta a várt eredményt, én csak azzal nem számoltam ez mivel jár együtt – mondta lapunknak a Karthago gitárosa. – A karantén volt az első dolog, amit meg kellett tanulnom türelemmel viselni a felépülésem érdekében. Sikerrel vettem az akadályt, mert tisztában voltam vele, elég egy fertőzés és végem is van. Aztán jött a maszkos időszak, de azon is túl vagyok.”

 

Én február 17-én újjászülettem, de most lettem vele tisztában, hogy szinte szó szerint

"Az őssejtbeültetés után ugyanis újjá kell építeni mindent. Az immunrendszerem most olyan, mint egy kisbabáé. Így hamarosan megkapom az összes oltást. Szerencsére, a legendás tüzes karcolás már nincs, de megkapom a bárányhimlő elleni és a többi védőoltást is. De teljesen pozitívan állok hozzá, mert szerintem minden fejben dől el. Én meg akarok gyógyulni és ha ez is kell hozzá, akkor legyen" - fejezte be Gidófalvy Attila.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?