HŰHA

Döntött: nem tér haza a körözött magyar rádiós!

Zoltánnak esze ágában sincs hazajönni, azt sem érti, miért keresi őt a rendőrség.
  • Szerző: Ripost

Jelentkezett a Borsnál az a magyar rádiós, aki, bár körözi a rendőrség, Írországban kezdett új életet. Henn Zoltán állítja, nincs oka bujkálni, sőt, tisztázni szeretné az ellene felhozott koholt vádakat.

"Szó sincs arról, hogy menekültem a hitelezőim elől. Itt élek 2010 novembere óta, az első magyar körözést 2011 tavaszán adták ki ellenem. Volt tíz is, de már csak hat elfogatóparancs szerepel a nevemnél a magyar rendőrség honlapján, ami furcsa, mert ezek mögött összesen két bűncselekmény van.

A magyar rendőrök pontosan tudják, hol élek, 2011 márciusában bejelentettem az új írországi címemet, mégis rendre felkerülök a körözési listára.

"Érdekes, mindig éppen akkor, amikor azt írek felkeresik a magyar hatóságokat" - mesélte a rádiós a Borsnak.

Zoltán azt elismeri, hogy 2015-ben négy hónap felfüggesztettet kapott, mert hamis álláshirdetéseket adott fel az interneten. A 615 ezer forintos kárt azonban megtérítette. Másfél éven át minden szerdán jelenése volt a rendőrségen. Végül az ír kormány tavaly októberben úgy döntött, nem adják ki a férfit.

"Nem tudtak a magyarok semmilyen bizonyítékot bemutatni. Több fura ügy volt. Egy ismeretlen feljelentő azzal sétált be a rendőrségre, hogy négymillió forint kölcsönt adott nekem üzleti célra, de nem emlékszik, mikor és hol. Egy másik feljelentő állítólag egy laptopot adott nekem, hogy javítsam meg, és nem adtam vissza. Pedig akkor már egy hónapja itt éltem, szerencse, hogy az ír főbérlőm eskü alatt mellettem vallott."

Zoltánnak esze ágában sincs hazatérni, mert az ellene kiadott elfogatóparancs szerinte jogszerűtlen.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?