HŰHA

Döntött a bíróság: hamis volt Némedi Mari végrendelete

Némedi szinte mindenét Terry Black örökbe fogadott kislányára hagyta, ám a bíróság első fokon úgy határozott, nem a színésznő aláírása szerepel a végakaraton...
  • Szerző: Ripost

Némedi Mari életében gyakran hangoztatta, hogy Fannykát a saját gyerekeként szereti. Együtt nyaraltak, Mari kényeztette a kislányt, aki imádott vele lenni. Aztán a színésznő hirtelen lett beteg, néhány hét alatt húsz kilót fogyott, majd megoperálták. A most hamisnak nyilvánított testamentum a halála előtt két héttel íródott. Nemcsak a bankszámláin lévő spórolt pénzét, de több értékes ingatlanját és a Terry Blackkel egykor közös cégét is a gyerekre hagyta azzal a kikötéssel, hogy a kislány apja haszonélvező lehet.

Némedi Mari öt értékes ingatlant hagyott hátra, azt a szilasligeti villát is, amelyben élt, de Fóton is volt egy háza és a fővárosban is volt három lakása, amelyeket bérbe adott. A hozzátartozók megtámadták a számítógépen készült végakaratot, amiben testvérei gyerekeire semmit sem hagyott a színésznő. Erről az igazságügyi írásszakértő – Némedi több hivatalos aláírásmintáját elemezve, illetve a végrendeleten lévővel összevetve – megállapította: „Nem a néhai Némedi Mária a végrendelkező, hanem egy más személy írta.”

A perdöntő szakvélemény alapján a színésznő rokonai javára döntött a bíróság első fokon. Terry Black az ítéletre nem utazott haza Németországból, röviden annyit mondott a Blikknek, fordulatra számít.

Mari nagyon szerette a lányomat, jól megvagyunk öröklés nélkül is, mert sokat dolgozom még betegen is” – mondta.

„Bár a vitatott végrendelet szerint Fanny a kedvezményezett, én pedig halálomig haszonélvező, mégis belecsöppentem ebbe a perbe. Több tanút meg se hallgattak, a szakértő pedig nem válaszolt minden, a körülmények tisztázását célzó kérdésre, így szerintem jelentős fordulat várható a jogerős ítéletben.”

És ezeket olvastad már?