HŰHA

Döntött a bíróság: ha nem fizet, börtön vár a magyar sztárra

Az Irigy Hónaljmirigy sztárját alig két hónapja kapcsolták le ittas vezetés miatt.
  • Szerző: Ripost

Közel két hónappal ezelőtt, egy koncertről hazafelé tartva állították meg a rendőrök Kabai Lászlót, az Irigy Hónaljmirigy tagját a Margit hídnál. A szondáztatás során kiderült, hogy a zenész alkoholt fogyasztott, amiért a bíróság háromszázezer forint pénzbüntetésre és egy év járművezetéstől való eltiltásra ítélte. 

A Bors információi szerint, amennyiben a sztár nem fizeti ki a pénzbüntetést, úgy az összeggel arányosan, háromszáz napra börtönbe kell vonulnia. 

"A bíróság a vádlottat ittas járművezetés vétsége miatt háromszáz napi tétel pénzbüntetésre ítélte. A bíróság az egy napi tétel összegét ezer forintban határozta meg."

A háromszázezer forint értékű pénzbüntetés meg nem fizetése esetén szabadságvesztésre kell átváltoztatni.

"A bíróság a járművezetéstől eltiltás tartalmába beszámítja a 2017. augusztus 6-a óta eltelt időt" - adta hírül a Fővárosi Törvényszék.

Bár Kabai korábban azt állította, hogy mindössze két korsó sör a bűne, ami után hat órával ült autóba, a bíróság nem kegyelmezett. 

A Bors megkeresésére a zenész nem kívánta kommentálni az ítéletet, de az tudvalevő, hogy vidéki haknijai miatt nagy nehézséget okoz neki a jogosítvány nélküli élet.

És ezeket olvastad már?