HŰHA

Dagad a botrány: Hamis hírekkel járatják le a magyar sztárokat

Az internet hatalmát ma már senki nem vitathatja, hiszen egy-egy hír pillanatok alatt képes elterjedni. Ezt használják ki egyre gyakrabban és egyre durvábban.
  • Szerző: Buster

Legutóbb Reviczky Gábor került kellemetlen helyzetbe, miután a közösségi oldalakon futótűzként terjedt a hír, hogy nyílt levélben ugrott neki Andy Vajnának. Mindezt egy állítólagos és természetesen nem valós kijelentése miatt, de magyarázkodásra kényszerült már Majka, Boros Lajos, Bochkor Gábor, Szinetár Dóra, Sebestyén Balázs, Kulka János és Törőcsik Mari is.

Reviczky Gábor: Nem írtam nyílt levelet Vajnának!

Hétvégén elárasztotta az internetet a színész állítólagos nyílt levele, melyben számonkérte Andy Vajnát egy nem létező interjúban tett és az átlagembereket sértő kijelentése miatt. Reviczky végül a közösségi oldalon reagált:

"16 órás forgatás után most értem haza, és megdöbbenve olvasom, hogy mi folyik itt a Facebookon. Szeretném közölni minden egyes olvasóm, like-olóm, barátom és ismerősömmel, hogy semmilyen nyílt levelet nem intéztem Andy Vajnához."

Ha bármiféle mondandóm lenne felé, nem kérném a Facebook-megosztásokat, hiszen bármikor felhívhatom telefonon.

"Kérek mindenkit, hogy az ilyen fake oldalaknak ne higgyenek, pláne ezek megosztását mindenképp kerüljék. Úgy látszik, hogy teljes a magyar sajtószabadság, mert itt bárkiről bármi megjelentethető”

– írta ki a színész.

Szinetár Dóra feljelentést tett…

A színésznőt szintén a Vajna házaspárnak írt és természetesen nem létező levéllel sikerült kihozniuk a sodrából. Természetesen ez a hír is pillanatok alatt járta körbe az internetet, így Dóra magyarázkodni kényszerült.

"Ma, és az elmúlt hetekben többször is megjelentek bizonyos internetes oldalakon cikkek, amiknek semmi valóságalapja nincs. Se Vajna Tímeának nem üzentem semmit, se Andy Vajna nem üzent nekem, se Sebestyén Balázs Andy Vajnának, se a Férjem mindenkinek! Mint ahogy egy hete Majka sem üzent nekem, három hete „egy öreg néni” sem kellett, hogy megvédjen „egy mocskolódó hozzászólótól”. Ezek a cikkek vegytiszta hazugságok…”

– írta a közösségi oldalon Dóra, aki feljelentést is tett az ügyben. 

Majka, Boros Lajos és Bochkor Gábor is kiakadt…

Idén februárban több kamuoldal is Vajna Timi és Andy Vajna házasságáról cikkezett. Aztán ezek a portálok álnyilatkozatokat jelentettek meg többek között Majka, Bochkor Gábor és Boros Lajos nevében. A hírességek végül nem győzték cáfolni a vírusként terjedő álhíreket. Majka például így:

Kérem, mindenki tájékozódjon arról, milyen portálokról oszt meg híreket… Az eszem megáll…

Kulkáról pozitív álhírt terjesztettek el

Decemberben bejárta a hazai sajtót annak a hajdúszoboszlói édesapának a tragédiája, aki elvesztette feleségét és három ikergyermekükkel maradt egyedül. A hírre ráharaptak a pénzhajhász portálok, akik elterjesztették, hogy Kulka János segítséget ajánlott a családnak. Ez persze akár pozitív hír is lehetett volna, ha Kulka állevelébe nem keveredett volna néhány igazán arcpirító hazugság is. „Példátlan! Kulka János megdöbbentő ígéretet tett a fél­árva Léna, Mira és Milán ikerbabáknak! Könnyezve olvastuk levelét: le a kalappal előtte”

– harsogták a kamuoldalak akkoriban.

Törőcsik Marit felzaklatták az álhírrel

A nemzet színésze rosszul lett, amikor megtudta, hogy futótűzként terjed egy neki tulajdonított levél, melyben kifejezte csalódottságát a baloldal csúfos és példátlan választási veresége kapcsán. Törőcsik Mari nevében a Nemzeti Színház reagált:

"Törőcsik Mari nevében arra kér a Nemzeti Színház mindenkit, hogy mellőzzék az ilyen írások megjelentetését, és a valótlanságot állító cikkeket távolítsák el”

- írták közleményükben.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?