HŰHA

Belebukhat élete botrányába II. Erzsébet - Videó

Az angolok egy része annyira felháborodott a náci karlendítést végző királynőn, hogy nagyon meggyengülhet az uralkodó pozíciója.
  • Szerző: The_M

Szó szerint vihart okozott a The Sun című angol napilap által kiszivárogtatott videó, amiben többek közt az akkor hétéves II. Erzsébet náci karlendítéseket végez. A közösségi oldalakon mindenki a botrányos felvétellel foglalkozik egy napja, és két határozott véleményű tábor alakult ki.

Az egyik szerint az 1933-as házi videón fölösleges háborogni, hiszen akkoriban még nem lehetett tudni, hogy a nácik mit szabadítanak a világra. Illetve a kislány Erzsébetnek valószínűleg fogalma sem volt arról, hogy mit is csinál. Csupán viccelődött a karlendítéssel, ahogy azt mindegyik angol kisgyerek tette azokban az években.

A másik tábor viszont forrong, és elfogadhatatlannak tartják, hogy a brit királyi család tagjai nácit játszanak. Szerintük, ha még Erzsébet nem is volt tisztában a tettével, a szintén kart lendítő anyja igen.

A háborgásuk miatt elképzelhető, hogy meggyengül a királynő pozíciója. Ami akár a nem várt lemondásához vezethet. Hiszen a legtöbb alattvaló már amúgy is azt szeretné, hogy unokája, a jelenleg pilótaként dolgozó Vilmos herceg lépjen a trónra. Persze ahhoz még Károlynak le kéne mondania a megkoronázás lehetőségéről.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?