HŰHA

Beengedte otthonába a kamerákat II. Erzsébet, de senki sem gondolta, hogy ezt találják

Eddig sosem sejtett részletei tárultak fel a Buckingham-palotának, ahol II. Erzsbébet és Fülöp herceg élnek.
  • Szerző: Ripost

II. Erzsébetnek a Buckingham-palotában van egy privát pénzautomatája – derült ki egy négyrészes tévésorozatból.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Profimedia

A Secrets Of The Royal Palaces, azaz a Királyi paloták titkai című sorozatot szeptember végén mutatják be az 5-ös csatornán, de már az első részből kiderül, hogy a palotában van egy ATM. Azt nem tudni, hogy őfelsége használja-e ezt az automatát, de annyi biztos, hogy a királyi család kedvelt bankja, a Coutts telepítette az egységet.

A dokumentumfilmben az összes királyi palotát bemutatják, így a Windsori kastélyról, Balmoralról és a Clarence-házról is többet megtudhatunk majd.

Az első rész a Buckingham-palotáról szól majd, amelyet Buckingham hercege 1703-ban építtetett, később pedig kibővített. Jelenleg az épületben 775 szoba, 52 hálószoba és 78 fürdőszoba található. A királyi háztartás 188 alkalmazottja dolgozik benne, ők látják el a királynőt és Fülöp herceget is. A palotát egyébként II. Erzsébet az „irodájának” hívja.

A palota híres báltermének mennyezete olyan magas, mint három emeletes busz, az épületben pedig külön posta és orvosi rendelő is van a sürgős esetekre – írja a Daily Star.

És ezeket olvastad már?