HŰHA

A Hit Gyülekezete lelkipásztora kísérte Aureliót a tárgyalásra

Az emberrablással vádolt híresség feltűnő nyugalommal érkezett elsőfokú tárgyalásának ítélethirdetésére, ahova egy ismeretlen férfi is elkísérte.
  • Szerző: Buster

Aurelio az ítélet előtti utolsó felszólalása közben ismét zokogásban tört ki szerda délelőtt a Kecskeméti Járásbíróságon, miközben hevesen bizonygatta ártatlanságát. Mint utólag kiderült, volt miért aggódnia, hiszen elsőfokon 4 év letöltendő börtönt kapott és 3 évre eltiltották a közügyektől, amiért barátaival 2017 októberében betuszkoltak egy fiatal férfit egy autóba és elrabolták. Ráadásul le kell ülnie a kábítószer birtoklás miatt korábban kiszabott 1 év és 2 hónapos felfüggesztett börtönt is, így 5 év, 2 hónapra kerülhet a rácsok mögé. A bíró kiemelte, a börtönbüntetés kétharmadának letöltése előtt nem helyezhető szabadlábra a híresség.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Aurelio az ítélethirdetést nem várta meg, de a szünetben még sikerült szóra bírnunk. Ekkor még nyugodtan, szinte felszabadultan nyilatkozott. Amikor ennek okáról kérdeztük, keresztet vetett, felnézett az égre, majd bemutatta a mellette álló férfit, aki 300 kilométert utazott azért, hogy jelenlétével és az ima erejével segítse a fiatal hírességet.

„Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből, Fülesdről érkeztem ma ide Isten hívására. Az utóbbi hetekben én és A Hit Gyülekezetének tagjai rengeteget imádkoztunk azért, hogy ma igazságos, vagyis felmentő ítélet szülessen. Mi ugyanis bizonyosak vagyunk az ártatlanságában. Egyszerűen azért, mert Siófokon, ahol megismerkedtünk, jelet kaptunk az Úrtól! Amikor ez a fiú kiöntötte nekem a lelkét, fogalma sem volt arról, hogy ki vagyok. De, amikor kimondta, hogy ártatlan, éreztem az elhívást, és tudtam, hogy a szívéből beszél, ahogy azt is, hogy segítenem, támogatnom kell őt”

– kezdte a -nak Lakatos Ernő presbiter. Arról, hogy miként ismerkedett meg A Hit Gyülekezetének tagjaival, Aurelio a napilap csütörtöki számában mesélt.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?